Logo Urk
Omgevingsvergunningen Visserijschool met kenniscentrum voor visserij, Lange Riet 2 te Urk (met toepassing van uniforme openbare voorbereidingsprocedure afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht)

Burgemeester en Wethouders van Urk maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben besloten om voor de volgende aanvragen een omgevingsvergunning te verlenen:

  • 1. de aanvraag, fase 1, van 13 januari 2012, van KC Bouwburo & Ingenieurs BV, Sluisweg 11, 8321 DX Urk, gemachtigde namens het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Berechja te Urk, om een omgevingsvergunning voor het slopen van de bestaande visserijschool en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van de bouw van een visserijschool met een kenniscentrum voor visserij, op het perceel Lange Riet 2, 8321 XA te Urk, kadastraal bekend, gemeente Urk sectie B nummer 3826;

    en

  • 2. de aanvraag, fase 2, van 10 februari 2012, van KC Bouwburo & Ingenieurs BV, Sluisweg 11, 8321 DX Urk, gemachtigde namens het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Berechja te Urk, om een omgevingsvergunning voor het bouwen van een visserijschool met een kenniscentrum voor visserij, op het perceel Lange Riet 2, 8321 XA te Urk, kadastraal bekend, gemeente Urk sectie B nummer 3826;

Activiteiten waarvoor de omgevingsvergunningen zijn verleend

De omgevingsvergunning onder ad 1 wordt verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1. Het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan ten aanzien van het overschrijden van de rooilijn van het bouwperceel, de maximaal toegestane bouwhoogte en het gebruik als kenniscentrum ten behoeve van de bouw van een nieuwe visserijschool op het perceel Lange Riet 2;

De omgevingsvergunning onder ad 2 wordt verleend voor de volgende activiteit:

  • 1. Het bouwen van een visserijschool met kenniscentrum voor visserij.

Wij hebben besloten omgevingsvergunningen te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Verklaring van geen bedenkingen

Voor deze aanvragen wordt toepassing gegeven aan een projectafwijkingsbesluit (in verband met het afwijken van het bestemmingsplan) als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Overeenkomstig artikel 2.27 van de Wabo en artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) heeft de gemeenteraad van de gemeente Urk op 28 juni 2012 verklaard dat hij geen bedenkingen heeft tegen het verlenen van de gevraagde vergunningen.

Terinzagelegging

De aanvragen, de definitieve omgevingsvergunningen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 6 juli 2012, gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Singel 9. De digitale versie is in te zien via www.urk.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsclausule

Gedurende de hierboven vermelde termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen tegen één of beide omgevingsvergunningen bij de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerpbesluit hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college van Burgemeester en Wethouders van Urk;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van Urk naar voren te brengen.

De beschikkingen treden in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien onverwijde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kunnen belanghebbenden de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB te Zwolle, tegelijk met hun beroepschrift of tijdens de beroepschriftenprocedure, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Een kopie van het beroepschrift dient te worden meegezonden. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten is te raadplegen via www.rechtspraak.nl.

Naar boven