Logo Lingewaal
Verlening omgevingsvergunning Dorpsstraat 10-32 in Vuren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor Dorpsstraat 10-32 in Vuren. Zij is verplicht dit bekend te maken.

Wijzigingen

De omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een appartementencomplex annex gezondheidscentrum op de locatie, plaatselijk bekend als ‘Dorpsstraat 10-32 te Vuren’. Het project voldoet echter niet aan de hoogtebepalingen. Bovendien ligt de voorgevelrooilijn buiten de lijn die op de plankaart is aangegeven. Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken is een omgevingsvergunning verleend op grond van artikel 2.12 lid 1 sub 3 van de Wabo.

Relatie met het nieuwe bestemmingsplan ‘kern Vuren’

Het nieuwe bestemmingsplan ‘kern Vuren’ omvat de kom van Vuren. Dit bestemmingsplan vervangt de geldende bestemmingsplannen voor dit gebied. De geldende bestemmingsplannen zijn verouderd en verschillen onderling in systematiek. In het bestemmingsplan is de ontwikkeling van het ‘Centrumplan Vuren’ opgenomen terwijl er tevens een aparte ruimtelijke procedure voor dit plan is opgestart (omgevingsvergunning). Het Centrumplan is in het bestemmingsplan opgenomen omdat de gemeente een actueel en volledig bestemmingsplan wenst voor de komende 10 jaar. Er is een aparte procedure opgestart om het plan mogelijk versneld mogelijk te maken.

Omdat de gemeente wenst dat alle zienswijzen van belanghebbenden gericht op het project Dorpsstraat 10-32 volledig zijn afgewogen, zijn de zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning tevens beschouwd als zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Omgekeerd is hetzelfde gedaan. Vanzelfsprekend is de beantwoording binnen de ruimtelijke procedure van de omgevingsvergunning gelijk aan de beantwoording zoals deze bij de ruimtelijke procedure voor het bestemmingsplan is gegeven.

Ter inzage legging

De omgevingsvergunning heeft vanaf 19 januari 2012 tot en met 1 maart 2012 ter inzage gelegen. Er zijn vijf zienswijzen ingediend. Deze hebben niet geleid tot aanpassingen van het plan.

De omgevingsvergunning ligt vanaf 5 juli 2012 tot en met 16 augustus 2012 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Asperen tijdens openingstijden en via www.ruimtelijkeplannen.nl (Bestemmingsplannen/Criteria/Gelderland/Lingewaal). Het analoge exemplaar ligt ter inzage op het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen. Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Wilt u buiten deze tijden om de omgevingsvergunning inzien? Dan moet u telefonisch een afspraak maken via 0345-634000.

Beroep instellen

Tegen dit besluit kan u als belanghebbende binnen zes weken na de datum van publicatie een gemotiveerd beroepschrift indienen. Dat is bepaald in artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht(Awb). Het beroepschrift moet u indienen bij de Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Het beroepschrift kan alleen worden ingediend indien u:

  • Een zienswijze naar voren heeft gebracht over de omgevingsvergunning

  • Redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u een zienswijzen naar voren kon brengen over de omgevingsvergunning.

Het beroepschrift moet bevatten:

  • uw naam, adres, geboortedatum, de dagtekening,

  • een beschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingesteld en de gronden van het beroep.

Het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Tevens kunt u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank verzoeken op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Wij wijzen u er op dat er voor de procedures griffierecht betaald moet worden, de tarieven kunt u vinden op de site www.rechtspraak.nl

Naar boven