Logo Assen
Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Vincent van Gogh, locatie Lariks

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat de gemeenteraad, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan Vincent van Gogh, locatie Lariks met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106. 01BP20101000J-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 6 juli 2012, gedurende zes weken ter inzage.

Inhoud en begrenzing

De huisvesting van de Christelijke scholengemeenschap op de locatie Lariks voldoet niet meer aan de huidige eisen voor moderne onderwijshuisvesting. Het voornemen is om nieuwbouw te realiseren op de plek van het bestaande gravelveld naast de school. Deze nieuwbouw past niet in het geldende bestemmingsplan (bouwvlak, hoogte). Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld om de nieuwbouw mogelijk te maken.

Ter inzage

U kunt het ontwerp bestemmingsplan tijdens werkdagen inzien bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. Ook kunt u het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.assen.nl.

Uw beroep

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven