Logo Assen
Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan ’Milieu Educatief Centrum’

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. De gemeenteraad heeft op 14 juni 2012 besloten het bestemmingsplan ‘Milieu Educatief Centrum’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.201105BP400A-C001 gewijzigd vast te stellen.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Het bestemmingsplan Milieu Educatief Centrum (MEC) vormt het planologische en juridische kader voor de realisering van een Milieu Educatief Centrum. Het plangebied ligt aan het Stadsbroek ten oosten van het sport-, recreatie en evenementencomplex De Bonte Wever. Een gedeelte van het plangebied ligt in het Asserbos.

In en bij het MEC worden de volgende voorzieningen ondergebracht:

  • onderwijslokalen;

  • mogelijkheden voor tentoonstellingen;

  • een biomassa-installatie om in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien;

  • een thematuin;

  • een gemeentelijke wijkpost;

  • een kleinschalig parkeerterrein, hoofdzakelijk bedoeld voor werknemers van de wijkpost.

Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de aanleg en inrichting van een natuurspeelbos in het Asserbos. Tenslotte kan in theeschenkerij De Hofstede een kinderdagverblijf worden gevestigd.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De toelichting, de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan zijn zodanig aangepast dat het onderdeel klimbos geen deel meer uitmaakt van het bestemmingsplan.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 6 juli 2012 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.assen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na de eerste dag van de terinzagelegging, vanaf 7 juli 2012 gedurende zes weken, kan beroep worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben gemaakt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven