Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan Generaal C.J. Snijdersweg te Paterswolde

De terinzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan appartementencomplex ‘Generaal C.J. Snijdersweg te Paterswolde’ is met één week verschoven. De oorspronkelijke startdatum van 29 juni 2012 is vanwege een technische publicatiefout aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu met ingang van vrijdag 6 juli 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan appartementencomplex Generaal C.J. Snijdersweg te Paterswolde

In het kader van het wijkvernieuwing Nieuwe Akkers heeft de Stichting Eelder Woningbouw (SEW) de flat aan de Nieuwe Akkers gesloopt en inmiddels vervangen door nieuwbouw met sociale woningbouw (11 huurappartementen). De SEW wil dit appartementencomplex graag afronden met nog 9 sociale huurappartementen aan de Generaal Snijdersweg.

Nieuw bestemmingsplan

Het perceel, voorheen het terrein van de voormalige dagmavo, is opgenomen in het bestemmingsplan Eelde-Paterswolde en heeft als bestemming Maatschappelijke doeleinden. Om de beoogde woningbouw mogelijk te maken is het nodig om een nieuw bestemmingsplan op te stellen. In bestemmingsplannen wordt geregeld waar en onder welke voorwaarden bepaalde gebruiksfuncties zijn toegestaan. Ook wordt hierin bepaald welke bouwwerken er ten behoeve van deze functies mogen worden opgericht. Het bestemmingsplan fungeert daarmee als toetsingskader voor de beoordeling van bouwvergunningen en andere ruimtelijke plannen en verzoeken. De afgelopen periode is het ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan appartementencomplex ‘Generaal C.J. Snijdersweg te Paterswolde’ ligt met ingang van vrijdag 6 juli 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan appartementencomplex ‘Generaal C.J. Snijdersweg te Paterswolde’ schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven