Logo Weert
Vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Weert maken op grond van artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening de volgende besluiten van 27 juni 2012 van de gemeenteraad bekend:

  • Het bestemmingsplan ‘Soutsweg ongenummerd’ met bijbehorende toelichting is ongewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op het verleggen van de bouwvlakken van drie bouwkavels zodat de voorgevelrooilijnen dichter naar de weg toe worden geprojecteerd, globaal in lijn met de bestaande woningen aan de Soutsweg 2A en 4, welke zijn gelegen aan weerszijden van het plangebied. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0988.BPSoutswegongen-VA01.

  • Het bestemmingsplan ‘Sint Odastraat 27’ met bijbehorende toelichting is ongewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de wijziging van de bestemming Maatschappelijk in de bestemming Kantoor waarbij de bouw van een bedrijfswoning wordt toegestaan op de locatie Sint Odastraat 27/St. Apolloniastraat 2. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0988.BPStOdastraat 27-VA01.

  • Het bestemmingsplan ‘Naftaleiding Ecoduct’ met bijbehorende toelichting is gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op het verleggen van de PRB-leiding (naftaleiding) gelegen langs de spoorlijn Eindhoven-Weert over een lengte van ongeveer 440 meter ten noorden van de Kuikensvendijk vanwege de aanleg van een ecoduct. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0988. BPNaftaEco-VA01.

  • Het bestemmingsplan ‘Paardenhouderijen’ met bijbehorende toelichting is gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op vijf verschillende paardenhouderijen binnen de gemeente Weert. Het gaat om de locaties: Koekoeksweg 7 en 18, Eindhovenseweg 99a, Weijerkesweg 3 en Vrakkerstraat 133.

    Koekoeksweg 7: Er worden verblijfsruimten gerealiseerd voor stagiaires en grooms alsmede voor (internationale) klanten. Verder zullen voorzieningen c.q. een gebouw worden gerealiseerd ten behoeve van een zogenaamd ‘Hippisch Centre of Excellence’ (HCE).

    Koekoekweg 18: Op de locatie Koekoeksweg wordt een bedrijfswoning gerealiseerd en een uitbreiding van de bestaande stallen. Tevens bestaat de uitbreiding uit een nieuwe stapmolen/trainings-molen en een paddock.

    Eindhovenseweg 99a: De bestaande bedrijfswoning wordt gedeeltelijk gesloopt en vernieuwd. Ter plaatse van de bestaande buitenrijpiste/paardenbak wordt een nieuwe rijhal gebouwd. Tevens wordt huisvesting ten behoeve van stagiaires en grooms gerealiseerd. Op deze locatie wordt tevens de mogelijkheid geboden voor het organiseren van evenementen voor (dressuur)paarden (maximaal zes keer per jaar).

    Weijerkesweg 3: Ter plaatse wordt aan de bestaande rijhal een stallingsruimte gerealiseerd. Het plan voorziet tevens in de mogelijkheid voor inwoning in de bedrijfswoning bij de ouders. Verder worden op deze locatie verblijfsruimten voor stagiaires, grooms en internationale klanten gerealiseerd.

    Vrakkerstraat 133: Ten behoeve van deze paardenhouderij wordt een nieuwe rijhal gerealiseerd ter plaatse van de bestaande paardenbak, alsmede een opslagruimte en een bedrijfswoning. De bestaande paardenstal wordt uitgebreid. De aanwezige stapmolen blijft gehandhaafd en wordt overkapt. Tevens worden verblijfsruimten gerealiseerd voor stagiaires, grooms en (inter)nationale lesklanten.

    Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0988. BPPaardenhouderij-VA01.

De plannen met bijbehorende stukken liggen vanaf 5 juli 2012 ter inzage bij het loket Ruimtelijke Zaken in het stadhuis, Beekstraat 54 en in de openbare bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 te Weert. Deze plannen zijn digitaal raadpleegbaar via www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden kunnen tegen genoemde besluiten beroep instellen. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na de datum van de terinzagelegging van deze besluiten. Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage. De vaststellingsbesluiten van de gemeenteraad treden ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit van het desbetreffende plan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Weert, 4 juli 2012

Naar boven