Logo Texel
Startdocument Planm.e.r. bestemmingsplan Buitengebied Texel ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Texel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan Buitengebied Texel een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (planm.e.r.).

De procedure begint met het Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het PlanMER). In dit Startdocument worden aanleiding en aanpak van het milieueffectentraject beschreven. Het Startdocument ligt van maandag 9 juli 2012 tot maandag 6 augustus 2012 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan de Emmalaan 15, 1791 AT te Den Burg.

De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar via de website van de gemeente Texel www.texel.nl/actueel/bekendmakingen .

De Commissie m.e.r. zal advies uitbrengen over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (advies over het Startdocument).

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken over het Startdocument en het voornemen een milieueffectrapport (PlanMER) inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen. Deze zienswijzen kunt u schriftelijk naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Texel, Postbus 220, 1790 AE Den Burg ter attentie van de afdeling Ontwikkeling.

Deze planm.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het planMER (het milieueffectrapport) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan Buitengebied Texel mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op de nabijgelegen Natura 2000-gebieden Duinen Texel, Waal en Burg, Dijkmanshuizen en de Bol, alsmede de Waddenzee op voorhand niet zijn uit te sluiten.

Het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Texel zal in het eerste kwartaal 2013 gelijktijdig met het definitieve milieueffectrapport ter visie worden gelegd.

Naar boven