Logo Roosendaal
Gedeeltelijke inwerkingtreding vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Buitengebied Wouw’

Op 8 juli 2010 heeft de raad van de gemeente Roosendaal het bestemmingsplan ‘Buitengebied Wouw’ vastgesteld.

Op 17 augustus 2010 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een reactieve aanwijzing gegeven op grond van artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening ten aanzien van dit vastgestelde bestemmingsplan.

Op 27 augustus 2010 is het raadsbesluit van 8 juli 2010 alsmede het aanwijzingsbesluit van 17 augustus 2010 bekendgemaakt.

Bij besluit van 27 maart 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de reactieve aanwijzing op twee onderdelen ingetrokken.

Op 24 april 2012 heeft de zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State plaatsgevonden naar aanleiding van de beroepschriften, die zijn ingediend met betrekking tot de reactieve aanwijzing. Tijdens deze zitting hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de aanwijzing op nog twee onderdelen ingetrokken.

Op 20 juni 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan naar aanleiding van de ingestelde beroepen. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft het aanwijzingsbesluit van 17 augustus 2010 op één onderdeel vernietigd.

Dit betekent dat daarmee het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Wouw’ alsnog voor de betreffende onderdelen in werking kan treden.

Burgemeester en wethouders maken daarom gelet op het vorenstaande ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 8 juli 2010 heeft besloten het bestemmingsplan “Buitengebied Wouw” vast te stellen voor de volgende onderdelen:

  • Artikel 29.2.1 ‘Maximaal toelaatbaar’, voor zover dit ziet op artikel 24 ‘Wonen - 2’;

  • Spellestraat 42c gedeeltelijk (het oostelijke deel) de aanduiding ‘bouwvlak’ en de functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’ binnen de bestemming artikel 3 Agrarisch;

  • Plantagebaan 58, de bestemming artikel 11 ‘Bedrijf - 4’ en de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf - aannemersbedrijf’;

  • Kruislandseweg 2a, de bestemming artikel 10 ‘Bedrijf - 3’ en de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf - grondverzetbedrijf’;

  • De locatie nabij (ten zuiden) Plantagebaan 229, de bestemming artikel 24 ‘Wonen - 2’.

Beroep

Gedurende de bovenvermelde termijn van de terinzagelegging kan tegen het door de gedeeltelijke intrekking c.q. vernietiging van het aanwijzingsbesluit alsnog voor een deel vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht, kan door belanghebbenden gedurende de bovenvermelde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Volledigheidshalve wordt in dit verband nog vermeld, dat het instellen van beroep alleen mogelijk is voor wat betreft de onderdelen, die in deze bekendmaking worden genoemd.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 20 juni 2012 en het oorspronkelijke aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant van 17 augustus 2010 liggen vanaf maandag 9 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor en bij de Openbare bibliotheek aan Markt 54 te Roosendaal. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Meer informatie

Voor nadere informatie: afdeling ontwikkeling, team regelgeving, de heer mr. J.C.P.J.M. Vergouwen, tel. 0165 579 495, e-mail hans.vergouwen@roosendaal.nl bij het informatiecentrum, tel. 0165 579 235.

Roosendaal, 6 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Mr. J.M.L. Niederer, burgemeester.

G. van Hofwegen, wnd. secretaris.

Naar boven