Logo Oude IJsselstreek
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat de gemeenteraad op 21 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Deze ambtshalve wijziging ziet op een kleine aanpassing in de regels/ plankaart van het bestemmingsplan omtrent de geluidscontour rondom het bedrijventerrein van Lovink Industries. De ambtshalve wijziging is in bijlage 3 van de plantoelichting te lezen.

Voor nadere details wordt naar het vaststellingsbesluit met de nota ‘ambtshalvewijzigingen’ verwezen. U kunt het vaststellingsbesluit raadplegen via de website www.oude-ijsselstreek.nl onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen en in papieren vorm inzien bij de Publieksbalie van het gemeentehuis.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan’ ligt van 5 juli 2012 tot 16 augustus 2012 voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Plangebied en inhoud van het plan

Gelijktijdig met dit bestemmingsplan is het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’ vastgesteld. In dat bestemmingsplan wordt o.a. een uitbreiding voor het bedrijf Lovink Industries planologisch geregeld. Het bedrijf Lovink Industries b.v. is echter een zogenaamde A-inrichting. Dit betekent dat er een geluidscontour rondom het bedrijf ligt, waarbuiten in de omgeving geen hogere geluidsbelasting mag ontstaan dan 50 dB(A). Door de uitbreiding van het bedrijventerrein moet de geluidscontour worden aangepast.

Deze geluidscontour valt niet alleen binnen het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’, maar ook binnen het bestemmingsplan 'Kom Silvolde - Partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan'. Voor het overige zal in dit bestemmingsplan de huidige situatie overgenomen worden. Het betreft hiermee een conserverend plan, een actualisatie van het huidige bestemmingsplan.

Het plangebied bestrijkt een gedeelte van de Terborgseweg en de Berkenlaan tot aan de Munstermanlaan in Silvolde, alsmede de gronden tussen beide wegen en de Seesinkbeek in. Hiertoe behoren ook de adressen Terborgseweg 62 tot en met 78, Lovinkweg 1, Berkenlaan 1 en 11 tot en met 25 en de Munstermanstraat 1.

Beroep

Tijdens terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 17 augustus 2012, ongeacht een eventueel ingesteld beroep.

Wilt u dat het plan nog niet in werking treedt, dan kunt u naast het instellen van beroep, een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van uw verzoek, moet u er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen voor. Ga voor meer informatie hierover naar de website van de Raad van State .

Wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening afwijst, treedt het plan alsnog in werking. Wordt het verzoek toegekend, dan treedt het plan nog niet in werking. Het plan is dan geschorst totdat de Afdeling op het beroep heeft beslist.

Naar boven