Logo Oude IJsselstreek
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat de gemeenteraad op 21 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gaat om wijzigingen n.a.v. een zienswijze en enkele ambtshalve wijzigingen.

Ambtshalve wijzigingen

Deze ambtshalve wijzigingen zien op kleine aanpassingen in de regels en de plankaart. Zo is in de regels abusievelijk de bestemming centrum opgenomen, en zijn er op basis van een onlangs uitgevoerde BAG- inventarisatie (basisadministratie adressen en gebouwen) enkele omissies in het plan gevonden. De ambtshalve wijzigingen zijn in bijlage 3 van de plantoelichting te lezen.

Zienswijze

De zienswijze heeft geleid tot een aantal aanpassingen aan het ontwerpplan. De zienswijze en onze reactie erop zijn zowel in de bijlage bij dit voorstel als in het bestemmingsplan in te zien.

Een overzicht van de doorgevoerde wijzigingen in het bestemmingsplan zijn te vinden in de ‘nota ambtshalve wijzigingen’ en de ‘nota zienswijzen bestemmingsplan’ die onderdeel uitmaken van het vaststellingsbesluit.

Voor nadere details wordt naar het vaststellingsbesluit met deze nota’s verwezen. U kunt het vaststellingsbesluit raadplegen via de website www.oude-ijsselstreek.nl. onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen en in papieren vorm inzien bij de Publieksbalie van het gemeentehuis.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’ ligt van 5 juli 2012 tot en met 16 augustus 2012 voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in het actualiseren van de huidige bestemmingsplannen voor de kom van Terborg, inclusief het bedrijventerrein Akkermansweide en de bedrijventerreinen van Kaak en Lovink. Hierbij is voornamelijk de bestaande, feitelijke situatie vastgelegd. Het plan maakt tevens een kleine uitbreiding van het bedrijf Lovink mogelijk.

Ongebruikte woningbouwmogelijkheden

In het huidige bestemmingsplan van Terborg liggen een aantal ongebruikte bouwmogelijkheden voor woningbouw. Deze bouwmogelijkheden bestaan meestal al meer dan 30 jaar en zijn nooit ingevuld. De gemeente Oude IJsselstreek wil alleen die capaciteit nog overnemen in bestemmingsplannen die dan ook echt actueel zijn en waar behoefte aan is. Om deze redenen worden de betreffende percelen dan ook niet meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan. Voor deze locaties blijft dus het huidige bestemmingsplan van kracht. Indien voor deze locaties geen volledige omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor 1 april 2013 zullen middels een nieuw op te stellen partieel bestemmingsplan plan de bestaande bouwmogelijkheden worden geschrapt. De eigenaren van deze percelen hebben hierover persoonlijk een brief ontvangen.

Beroep

Tijdens de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 17 augustus 2012, ongeacht een eventueel ingesteld beroep.

Wilt u dat het plan nog niet in werking treedt, dan kunt u naast het instellen van beroep, een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van uw verzoek, moet u er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen voor. Ga voor meer informatie hierover naar de website van de Raad van State .

Wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening afwijst, treedt het plan alsnog in werking. Wordt het verzoek toegekend, dan treedt het plan nog niet in werking. Het plan is dan geschorst totdat de Afdeling op het beroep heeft beslist.

Naar boven