Logo Horst aan de Maas
Bestemmingsplan ‘Peelheideweg 12’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 26 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Peelheideweg 12 America’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Het perceel Peelheideweg 12 in America heeft in het vigerende bestemmingsplan ‘Park de Peelbergen’ de bestemming ‘Agrarisch gebied’ en de medebestemming ’Bedrijfsdoeleinden, agrarisch loonbedrijf’.

Het nu aan de orde zijnde bestemmingsplan voorziet in de sanering en sloop van het bestaande bedrijf Peelheideweg 12 en de hervestiging van een groenteverwerkend bedrijf. Het bestemmingsplan ten behoeve van de hervestiging van het groenteverwerkend bedrijf heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente Horst, sectie I, nummers 91, 235, 236, 338 ged. en 339. welke percelen een gezamenlijk oppervlakte hebben van circa 111.840m2, waarbij het toekomstig bouwvlak een oppervlakte heeft van circa 4,25 hectare.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld.

Ambtshalve wijzigingen planregels:

  • Artikel 3.1 Bestemmingsomschrijving

    Er komt een nieuw sub b waardoor de huidige sub b, c, d, e worden sub c, d, e, f

    Nieuw sub b:

    • b. een agrarisch bedrijf ten behoeve van het verwerken van agrarische producten.

    Nieuw sub g.

    • g. voorzieningen voor verkeer en parkeren

  • Artikel 3.3.1, sub a waarin het mogelijk wordt gemaakt om af te wijken van de bouwregels voor het oprichten van een bedrijfswoning wordt verwijderd.

  • Artikel 3.3.1, sub c waarin is bepaald dat de goot- en bebouwingshoogte maximaal 20% kan worden verhoogd, wordt verwijderd.

  • Artikel 3.3.1, sub d waarin het mogelijk wordt gemaakt om buiten het bouwvlak een sleufsilo te plaatsen, wordt verwijderd.

  • Artikel 3.3.1, sub i voor het tijdelijk huisvesten van arbeidsmigranten wordt verwijderd.

Amendement

Bij amendement is artikel 3.3.1, sub b van de planregels geschrapt.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 6 juli 2012 tot en met donderdag 16 augustus 2012 ter inzage. U kunt de betreffende stukken inzien in de informatiehoek van het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 6 in Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn gelijk aan de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 8.30 tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook in te zien op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1507.BPAMPEELHEIDEWEG12-VA01).

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door:

  • Belanghebbenden die tijdig, op grond van artikel 3.8, lid 1, onder d van de Wet ruimtelijke ordening met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • Belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • Iedere belanghebbenden voor zover het beroep betrekking heeft op de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht bij de vaststelling van het plan.

Als u beroep wilt instellen, dan moet u het beroepschrift richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Dit geldt niet wanneer iemand in de beroepstermijn beroep instelt en tevens vraagt om een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u indienen wanneer u beroep heeft ingesteld. Voorwaarde voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is dat er sprake is van ‘onverwijlde spoed’. Dit wil zeggen dat de situatie niet toelaat dat kan worden gewacht op de definitieve uitspraak op het beroepschrift.

De voorlopige voorziening moet u vragen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van het beroep en het verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor verdere informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State, tel. (070) 4264251, www.raadvanstate.nl.

Horst, 5 juli 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas, C.H.C. van Rooij, burgemeester.

A.P.M. ter Voert, secretaris.

Naar boven