Logo Apeldoorn
Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen

Vanaf 5 juli 2012 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 21 juni 2012 vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1063-vas1. Het plan betreft het gebied tussen Beemte en Vaassen is door de provincie Gelderland aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied. In het LOG kunnen intensieve veehouderijen zich verder ontwikkelen. Bestaande bedrijven kunnen uitbreiden en nieuwe bedrijven kunnen zich vestigen.

Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is tegelijk met het bestemmingsplan een planMER (Milieueffectrapportage) opgesteld. Daarin staan de milieueffecten van het LOG op het plangebied zelf en de omgeving ervan. De PlanMER heeft als ontwerp al in 2010 ter inzage gelegen en maakt nu onderdeel uit van de Toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

De vergroting en nieuwvestiging van de agrarische bedrijven in dit gebied kan grote landschappelijke gevolgen hebben. Daarom is in samenhang met het bestemmingsplan een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Een concept van het beeldkwaliteitsplan heeft ook al in 2010 ter inzage gelegen. Het beeldkwaliteitsplan maakt nu onderdeel uit van de Planregels van het bestemmingsplan en is vastgesteld als welstandskader voor het gebied. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de wijzigingsbevoegdheid is aangepast: bij het vergroten van een bouwvlak of nieuwvestiging van een bedrijf moet een gezondheidskundig advies worden uitgebracht. En in de regels is opgenomen dat bedrijfsgebouwen binnen de agrarische bestemming maximaal uit 1 bouwlaag mogen bestaan. De overige wijzigingen staan beschreven in de zienswijzennota.

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. Ook heeft de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen beroep instellen:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Tot en met 16 augustus 2012 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via onze webnetsite www.apeldoorn.nl/inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. Het bestemmingsplan in elektronische vorm kunt u bekijken op de internetzuil in het stadhuis. Bij het Omgevingsloket in het stadhuis kunt u het bestemmingsplan zowel digitaal als op papier bekijken. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan.

Bij het Omgevingsloket kunt u alleen terecht op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met 14055. Het Omgevingsloket is geopend op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, in de even weken op dinsdag van 18.00 tot 19.30, in de oneven weken op woensdag van 18.00 tot 19.30 en iedere donderdag van 18.00 tot 19.30 uur.

Apeldoorn, 4 juli 2012

Naar boven