Logo Schagen
Ontwerp uitwerkingsplan ‘Neskavels’, Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp uitwerkingsplan ‘Neskavels’ ter inzage ligt.

Inhoud

Voor het gebied is op 26 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Nes-Noord’ vastgesteld. Aangezien de verkaveling voor de woningen ten tijde van het opstellen van het bestemmingsplan nog onvoldoende was uitgewerkt, is het gebied waar de woningen worden gebouwd, voorzien van een uit te werken bestemming. Een omgevingsvergunning voor het bouwen kan pas worden verleend als het college van burgemeester en wethouders een uitwerkingsplan heeft vastgesteld. Voor de verschillende deelgebieden van Nes-Noord worden uitwerkingsplannen ex artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening opgesteld waarvan nu het uitwerkingsplan voor het deel van de ‘Neskavels’ ter inzage wordt gelegd. Het gebied wordt begrensd door de Nes, en het reeds uitgewerkte plandeel ‘Dorpsveld’.

Het ontwerp uitwerkingsplan bestaat, net als een bestemmingsplan, uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan ligt met ingang van 5 juli 2012 gedurende een termijn van zes weken, dus tot en met 15 augustus 2012, ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8:15-12:00 en ’s-middags op afspraak.

De stukken zijn ook digitaal te raadplegen:

  • via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, onder: inwoners, ruimtelijke plannen, bestemmingsplannen en bestemmingsplannen die nog niet zijn vastgesteld;

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen zienswijze

Binnen genoemde periode van zes weken, kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerp uitwerkingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken, 0224 210 400.

Schagen, 4 juli 2012

Naar boven