Logo Haren
Voorontwerp bestemmingsplan Haren – Dilgt Hemmen Essen (deelgebied 5 en 6)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat zij op 19 juni 2012 met het Voor ontwerp bestemmingsplan Haren – Dilgt Hemmen Essen (deelgebied 5 en 6) hebben ingestemd. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt op grond van artikel 150 van de Gemeentewet en de gemeentelijke inspraakverordening vrijgegeven voor inspraak. Vanaf vrijdag 6 juli 2012 tot en met donderdag 17 augustus 2012 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage (6 weken).

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het invullen van de woningbouw opgave voor Haren Noord. De huidige bestemmingsplannen voorzien niet in deze mogelijkheid.

Ter inzage ligging

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.haren.nl.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan iedereen schriftelijke inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 21, 9750 AA Haren). De reacties worden beoordeeld en kunnen leiden tot aanpassing van het plan. Hierna stelt het college van burgemeester en wethouders het ontwerpbestemmingsplan vast. Ook het ontwerpbestemmingsplan zal vervolgens zes weken ter inzage worden gelegd. Op dat moment kunt u zienswijzen indienen.

Als u vragen heeft over de inspraak kunt u contact opnemen met de heer F. Kamminga, 050-5339 911, gemeente@haren.nl.

Haren, 5 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Haren, J.H. Bats, burgemeester.

mr. M.P. de Wilde, directeur/secretaris.

Naar boven