Logo Gorinchem
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 4 juli 2012 t/m dinsdag 14 augustus 2012 voor eenieder ter inzage ligt:

Het voorontwerpbestemmingsplan ’Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’ evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied (4207 AK) ligt aan een benedendijks weiland langs de dijk. Aan de westelijke kant van de dijk staat een viertal 2/3-laagse woonhuizen (Merwededijk 37–40). Wat verder aan de oostelijke kant van de dijk ligt de woning Merwededijk 41. Het plangebied zelf is aan vier zijden omgeven door smalle sloten. Aan de westelijke kant van de kavel liggen weilanden en aan de oostelijke kant liggen weilanden, begroeid met bomen. Een gebied met veel bomen en struiken ligt aan de noordzijde van het plangebied.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om de bouw van een energieneutrale woning mogelijk te maken.

Ter inzage

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Voorontwerpen → Voorontwerpbestemmingsplan ‘Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’ staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het voorontwerpbestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Inspraakreacties

Met ingang van woensdag 4 juli 2012 kan gedurende een termijn van zes weken door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of informatie over het voorontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-65 93 05. E-mailen kan naar peter van der werff@Gorinchem.nl.

Naar boven