Logo Zuidplas
Ontwerp-bestemmingsplan ‘Groene Zoom’ Nieuwerkerk aan den IJssel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Groene Zoom’ te Nieuwerkerk aan den IJssel met ingang van donderdag 5 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het plangebied is het landschappelijk, deels open gebied tussen de kernen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel van ongeveer 450 meter breed. Aan de noordkant wordt de Groene Zoom begrensd door de A20, aan de zuidkant door de Schielandweg (N219).

Het huidige bestemmingsplan Groene Zoom is ouder dan 10 jaar. Omdat het plan is verouderd en wetgeving en beleid zijn gewijzigd, is het noodzakelijk om het huidige bestemmingsplan te actualiseren.

De Groene Zoom is belangrijk voor het behouden van de open landschappelijke buffer tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. De gemeente heeft door middel van de structuurvisie Groene Zoom de kaders voor het actualiseren van het bestemmingsplan vastgelegd. Uitgangspunt voor de toekomst is het in stand houden en versterken van de bestaande landschappelijke en recreatieve kwaliteiten, zowel ruimtelijk als qua gebruik.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen liggen met ingang van donderdag 5 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpGroene Zoom-Ow01). Het plan is ook te downloaden vanaf de FTP server van de gemeente (http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl). Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijk

Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 Nieuwerkerk aan den IJssel.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM telefonisch bereikbaar via 0180 637 711.

Naar boven