Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan Paasberg e.o. 2012

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2012 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan ‘Paasberg e.o. 2012’

Inzien

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 5 juli 2012 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 5 juli ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0202.781-0301.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.781-0301.

Plangebied

Het plangebied ligt in het noordoosten van Arnhem en wordt begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zutphen aan de zuid-oostzijde, de Esperantolaan en de Julianalaan aan de zuid-westzijde, aan de noordkant vormen de Rosendaalseweg en de Rijksweg A12 de begrenzing.

Aanleiding en Doel

De aanleiding voor het maken van dit bestemmingsplan is de ouderdom van het geldende bestemmingsplan ‘Paasberg e.o.’ De Wro schrijft voor dat bestemmingsplannen niet ouder dan 10 jaar mogen zijn. Het geldende bestemmingsplan ‘Paasberg e.o.’ is door de gemeenteraad vastgesteld in 2003 en moet dus uiterlijk in 2013 worden herzien.

Het bestemmingsplan ‘Paasberg e.o. 2012’ legt in de basis de huidige planologische situatie vast. Hierbij worden de bestaande functies en bebouwing(smogelijkheden) overgenomen uit het de vigerende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkeling mogelijk.

In 2008 is een landelijke standaard voor bestemmingsplannen ingevoerd. Hierdoor kan het voorkomen dat noodzakelijkerwijs toch aanpassingen of wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de huidige plannen. Daarnaast zijn op sommige plekken vanwege hernieuwde inzichten (bijvoorbeeld naar aanleiding van ingediende bouwaanvragen) de bebouwingsmogelijkheden iets aangepast. Deze wijzigingen zijn in de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling ten aanzien van de regels de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Artikel 7.1 sub c komt te luiden:

    ‘c. fiets- en wandelpaden en wegen ten behoeve van bestemmingsverkeer’.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Arnhem, 4 juli 2012

Naar boven