Logo Ommen
Vestiging boomkwekerij Vilstersedijk 4–6 Dalmsholte

Het college maakt bekend, dat op 21 juni 2012 door de raad van de gemeente Ommen het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Vilstersedijk 4-6 Dalmsholte’ ongewijzigd is vastgesteld.

Ligging en zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in de juridische-planologische basis voor het vestigen van boomkwekerij inclusief bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen ten zuiden van het voormalige agrarische bedrijf Vilstersedijk 4–6 te Dalmsholte, nabij de gemeentegrens met Dalfsen. Verder worden de beide voormalige bedrijfswoningen op het perceel Vilstersedijk 4–6 herbestemd tot woning. De percelen aan de Dalmsholterweg die op dit moment in gebruik zijn voor de boomkwekerij worden ingezet voor het realiseren van de ecologische hoofdstructuur.

Het bestemmingsplan bestaat uit een Toelichting, Regels en een Verbeelding (plankaart). In de toelichting zijn de aan het plan ten grondslag liggende gedachten en de uitkomsten van de onderzoeken vermeld. In de regels staan de gebruiksbepalingen en bouwvoorschriften. Op de verbeelding (plankaart) is de bestemming van het plangebied weergegeven.

Procedure

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen vanaf 5 juli tot en met 15 augustus 2012 ter inzage bij het publieksplein in het gemeentehuis. Ook zijn de stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.ommen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen van beroep

Gedurende voornoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State:

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) vragen een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Indien binnen genoemde termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

.

Naar boven