Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’ met bijbehorend exploitatieplan op 24 november 2011 door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de planverbeelding, de planregels en de toelichting. Een aantal van deze wijzigingen heeft betrekking op de regeling van het kamerverhuurbedrijf dat wordt voorzien op de hoek van de Legmeerdijk en het nieuwe wegtracé van de N201.

Ook het bijbehorende exploitatieplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de netto oppervlakte van het exploitatieplangebied en de geraamde bedragen van de kosten.

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan is het tweede in een reeks dat tot doel heeft om het verouderde glastuinbouwgebied tussen de woonkernen Aalsmeer en Nieuw Oosteinde te kunnen omvormen tot een modern bedrijvenpark met – voor een deel – sierteeltgerelateerde bedrijvigheid.

Het exploitatieplan biedt de grondslag voor het publiekrechtelijke kostenverhaal. Dit betekent dat de gemeente bepaalde kosten in het kader van de gebiedsontwikkeling kan verhalen op de eigenaren van de gronden in het exploitatiegebied, voor zover het verhaal van die kosten niet anderszins is verzekerd. Het kostenverhaal via het exploitatieplan is enkel aan de orde bij een posterieure overeenkomst of het verlenen van een omgevingsvergunning.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op een tweetal deelgebieden van Green Park Aalsmeer. De betreffende deelgebieden (9 en 10) zijn globaal gelegen tussen de Hornweg, de Machineweg, de Legmeerdijk en het nieuwe wegtracé van de N201.

Voor de precieze ligging en begrenzing van het bestemmingsplan- en exploitatieplangebied wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Ter inzage

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan, alsmede deze plannen zelf, en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 27 januari 2012 gedurende zes weken op werkdagen voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. In deze periode zijn de plannen in te zien van 08.30 tot 14.00 uur, en voor het overige op afspraak.

De plannen zijn ook raadpleegbaar via www.aalsmeer.nl (onder actueel/ bestemmingsplannen). Het digitale bestemmingsplan met planidentificatie NL.IMRO.0358.BPGPAGEBIED9EN10-VA01 is raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 27 januari 2012 gedurende zes weken tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA, Den Haag door:

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan en/of exploitatieplan in vergelijking met de ontwerpplannen;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over de ontwerpplannen;

  • belanghebbenden die weliswaar geen zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over de ontwerpplannen, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 2 (procedures) van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan is er geen pro-forma beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van AbRS. De besluiten treden dan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens dient u het spoedeisende belang aan te geven.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Besluit hogere grenswaarden

Ten behoeve van het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders van Aalsmeer bij besluit van 18 oktober 2011 voor een aantal toekomstige woningen hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai vastgesteld, als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het betreft de geprojecteerde woningen aan de Hornweg 172, 174, 176 en 178, de Machineweg 198, 200, 202, 208, 210, alsmede ter plaatse van het ongenummerde perceel tussen de Machineweg 296 en 300.

Op grond van artikel 146 van de Wet geluidhinder en artikel 20.1, lid 1 en lid 3 van de Wet milieubeheer kunnen belanghebbenden tegen dit besluit gedurende een termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, met ingang van de dag waarop tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10’ beroep kan worden ingesteld.

Op het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden is afdeling 2 (procedures) van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan is er geen pro-forma beroep tegen het besluit mogelijk. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarden en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 27 januari 2012 gedurende zes weken tezamen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. In deze periode is het besluit ook te raadplegen via www.aalsmeer.nl

In het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden is ten aanzien van de toekomstige woningen aan de Hornweg 172, 174, 176 en 178 een kennelijke verschrijving geconstateerd. Bij beslispunt 4. van het besluit worden deze woningen abusievelijk benoemd als Machineweg 172, 174, 176 en 178. Deze kennelijke verschrijving zal met een rectificatiebesluit worden hersteld.

Aalsmeer, 26 januari 2012

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer, P.J.M. Litjens, burgemeester.

D. van Huizen, secretaris.

Naar boven