Logo Olst-Wijhe
Gewijzigd vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe

De gemeenteraad Olst-Wijhe maakt bekend dat zij op 21 mei 2012 hebben besloten het bestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe gewijzigd vast te stellen. Het plan heeft betrekking op het buitengebied, bedoeld wordt het gebied buiten de bebouwde kommen, dus zonder de woonkernen, bedrijventerreinen en IJsseluiterwaarden. Het bestemmingsplan is zowel ontwikkelingsgericht als conserverend van aard.

Bij de vaststelling heeft de raad zowel wijzigingen aangebracht naar aanleiding van ingediende zienswijzen als ambtshalve aanpassingen. De aangebrachte wijzigingen zijn opgenomen in hoofdstuk 4 van de Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 28 juni 2012 tot en met 8 augustus 2012 ter inzage bij ons klantcontactcentrum, locaties Wijhe (Oranjelaan 5) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2009001001-0301, is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl/.

Gedurende de genoemde termijn kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • Een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn naast het instellen van beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven