Logo Terneuzen
Bestemmingsplan Sas van Gent gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 mei 2012 het bestemmingsplan Sas van Gent (NL.IMRO.0715.BPSVG01-VG99) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken (waaronder ook een planmilieueffectrapport) is van 5 juli tot en met 15 augustus 2012 digitaal raadpleegbaar bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Sas van Gent is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan Sas van Gent omvat de bebouwde kom van Sas van Gent alsmede zowel de in het noorden als zuiden aangrenzende bedrijventerreinen. Voor dit gebied zijn op dit moment nog een zevental bestemmingsplannen van toepassing die qua opzet en bestemmingsmethodiek sterk van elkaar verschillen. Het bestemmingsplan Sas van Gent heeft tot doel het onderbrengen van bovengenoemd gebied in één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch- planologische onderbouwing en bestemmingsregeling. Het gaat grotendeels om een consoliderend (behoudend) bestemmingsplan. Het bestemmingsplan kent wel enkele wijzigingsbevoegdheden om functieveranderingen mogelijk te maken. Tevens is voor een locatie aan het Bolwerk, dat momenteel braak ligt, de mogelijkheid voor een zorginstelling met twaalf wooneenheden opgenomen. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen, maar ook enkele ambtshalve opmerkingen, is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft vooral betrekking op ondergeschikte wijzigingen op perceelsniveau op de verbeelding en enkele ondergeschikte wijzigingen in de regels. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit met bijbehorende antwoordnota zienswijzen.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tijdens de ontwerpfase;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij mevrouw J. Ocké of mevrouw C. Missiaen van het team Ruimtelijke Beleidsplannen, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000).

Terneuzen, 4 juli 2012

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester, J.A.H. Lonink.

Naar boven