Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 juni 2012 , houdende wijziging van de Volmachtregeling VWS

Nr. DWJZ-3119755

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

De Volmachtregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt de puntkomma aan het slot van onderdeel f vervangen door een punt en vervalt onderdeel g.

B

Artikel 10, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De directeur bedrijfsvoering heeft volmacht voor het sluiten van overeenkomsten met betrekking tot de verwerving van goederen en diensten op het werkterrein van de functionarissen, genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a, d, k, l, m en n.

C

Artikel 10 wordt als volgt gewijzigd

1. Het tweede lid komt te vervallen.

2. Het derde lid wordt vernummerd tot tweede lid.

3. In het tweede lid (nieuw) vervalt: en tweede.

D

Artikel 15 vervalt.

E

In artikel 18 wordt ‘Directeur Bestuursondersteuning’ telkens vervangen door: Directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, met dien verstande dat artikel I, onderdeel B terugwerkt tot 1 januari 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

De teamcoördinator Inkoop verrichtte tot 1 januari 2012 taken die noodzaakten hem volmacht te verlenen tot het sluiten van overeenkomsten met betrekking tot de verwerving van goederen en diensten op de werkterreinen van de functionarissen, genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a en d van de Volmachtregeling VWS. Die taken zijn met ingang van 1 januari 2012 overgegaan op de directeur bedrijfsvoering. Daarbij oefende hij die volmacht ook uit voor het sluiten van overeenkomsten op het werkterrein van de functionarissen genoemd in artikel 10, eerste lid, onder k, l, m en n.

Sedert 1 april 2012 maakt de directeur bedrijfsvoering echter geen gebruik meer van de volmacht om overeenkomsten met betrekking tot de verwerving van goederen en diensten op de werkterreinen van de functionarissen, genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a, d. k, l, m en n. De volmacht kon daardoor weer vervallen.

Met het oog op in het verleden gesloten overeenkomsten is het noodzakelijk artikel I, onderdeel B, terugwerkende kracht te verlenen.

Van de volmacht, bedoeld in artikel 15, kon vervallen omdat daarvan geen gebruik meer werd gemaakt.

Tot slot is de functiebenaming van de functionaris, bedoeld in artikel 18 gewijzigd. De regeling is daarop aangepast.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven