Logo Hilversum
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Laapersboog

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 29 juni 2012 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan Laapersboog en het ontwerpbesluit hogere waarden ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan ‘Laapersboog’ is een ontwikkelingsplan. Voorheen stonden op het perceel onderwijsgebouwen. Deze gebouwen zijn gesloopt en de instellingen verhuisd. De vrijgekomen gronden worden met dit bestemmingsplan beschikbaar gemaakt voor woningbouw en de herinrichting van de openbare ruimte. Op een deel van de gronden is, ondergeschikt aan de woonfunctie, een maatschappelijke functie mogelijk. Het ontwerpbestemmingsplan is tot stand gekomen in overleg met omwonenden en omliggende bedrijven en instellingen.

Het plangebied Laapersboog is gelegen in het zuidoosten van Hilversum en wordt begrensd door de wegen Laapersveld en Laapersboog. Het plangebied is kadastraal bekend in de gemeente Hilversum onder sectie D, nummer 3891 en nummer 3892. Het grondperceel D3892 betreft de openbare ruimte. Het plangebied bevindt zich aan het Laapersveld 23.

Vaststellen hogere grenswaarde

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 55 dB voor het railverkeerslawaai zoals aangegeven in de Wet geluidhinder op het traject Hilversum–Utrecht wordt overschreden. De geluidsbelasting van 57 dB is lager dan de in de wet aangegeven maximaal toelaatbare grenswaarde van 68 dB. Voor het plan dient daarom een hogere grenswaarde te worden vastgesteld ingevolge artikel 110a Wet geluidhinder. In verband hiermee is een ontwerpbesluit opgesteld.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Laapersboog en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 29 juni tot en met 9 augustus 2012 ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00–19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

De stukken zijn digitaal in te zien op www.hilversum.nl. Klik op ‘nieuws’, vervolgens op ‘bekendmakingen’, daarna op ‘bekendmakingen met betrekking tot bestemmingsplannen 2012’ en tot slot op bestemmingsplan ‘Laapersboog’. U kunt dan de bestanden downloaden en bekijken. De stukken kunnen ook worden ingezien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.15bp01laapersboog-on01.

Zienswijzen

Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Na de terinzagelegging zal de raad een besluit nemen over het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de heer W.B. de Kleuver, telefoon 035-629 2692.

Naar boven