Logo Súdwest Fryslân
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Recreatiepark Bad Hindeloopen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest Fryslân bij besluit van 21 juni 2012 het bestemmingsplan Recreatiepark Bad Hindeloopen gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het plangebied ligt ten zuiden van Hindeloopen ter plaatse van de huidige camping Schuilenburg. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de wens om de camping te herontwikkelen tot een recreatieterrein met maximaal 191 recreatiewoningen, een voorzieningengebouw met onder andere een zwembad, winkel en horecavoorziening en verplaatsing c.q. uitbreiding van het aantal ligplaatsen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

In het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn vermeld in de bij het raadsbesluit behorende ‘Staat van wijzigingen’.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, inclusief bijbehorende raadsbesluit, de zienswijzennota en de Staat van wijzigingen, met ingang van 6 juli t/m 16 augustus 2012 voor eenieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

De digitale planbestanden van het bestemmingsplan recreatiepark Bad Hindeloopen zijn te downloaden op de volgende weblocatie:

http://diensten.iszf.nl/swf/ro-online/upload/71BF9FF9-5BED-4BFC-9BC2-4C24E962C7AA/

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven