Logo Amsterdam - Noord
Vaststelling bestemmingsplan Herziening geluidszone Cornelis Douwesterrein en besluit tot vaststelling van hogere waarden

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De deelraad van stadsdeel Noord heeft bij besluit van 21 juni 2012, 5200-A, het bestemmingsplan Herziening geluidszone Cornelis Douwesterrein vastgesteld.

Bij besluit van 8 mei 2012, 5200-A heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan Herziening geluidszone Cornelis Douwesterrein en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 4 juli 2012 tot en met 15 augustus 2012 ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan Herziening geluidszone Cornelis Douwesterrein met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen. Op de laatstgenoemde site kunt u het bestemmingsplan met bijhorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1102BPSTD-VG01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door het NDSM-terrein, aan de noordzijde door tuindorp Oostzaan aan de westzijde door de Noorder IJplas en aan de zuidzijde door het IJ.

Met dit bestemmingsplan wordt de huidige geluidszone herzien.

Hogere waarden

Door de herziening van de geluidszone komen nu woningen (dit is geluidsgevoelige bebouwing) in de geluidszone te liggen. In verband hiermee zijn hogere waarden vastgesteld.

Beroep

Van 5 juli 2012 tot en met 15 augustus 2012 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroepsgronden

Ingeval van Crisis- en herstelwet. Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zicht mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 3 juli 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, H.B.P. Elbers, secretaris.

R. Post, voorzitter.

Naar boven