Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 25 juni 2012, HVSV/2012/8763, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW en de intrekking van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Auditdienst-SZW 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011 en 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 6, vijfde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 en 3, aanhef en onderdeel k, en 8 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 2, onderdeel b, wordt een subonderdeel toegevoegd, luidende:

  • 5°. de programmadirectie Huisvesting SZW en VWS;.

B

Onder vernummering van de subonderdelen 3° tot en met 5° tot de subonderdelen 2° tot en met 4°, vervalt in artikel 2, onderdeel b, subonderdeel 2°.

C

In artikel 5, tweede lid, onderdeel c, wordt de zinsnede ‘minder dan € 500.000,–‘ vervangen door: ten hoogste € 500.000,–.

D

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 6, vierde lid, onderdeel j, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • k. de uitvoering van de taken van de programmadirectie Huisvesting SZW en VWS.

E

Artikel 6, vierde lid, onderdeel h, komt te luiden:

  • h. het fungeren namens het ministerie als opdrachtgever van de Auditdienst Rijk, daarin bijgestaan door de directeur Financieel-economische Zaken en de directeur Bedrijfsvoering;.

F

In artikel 10, aanhef, wordt de zinsnede ‘in brede zin’ vervangen door: omvat in brede zin.

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel a komt te luiden:

a. directie:

een van de organisatieonderdelen genoemd in artikel 2, onderdelen a tot en met d;.

2. Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

d. programmadirecteur:

een functionaris die leiding geeft aan de programmadirectie Huisvesting SZW en VWS.

B

Artikel 1, onderdeel a, komt te luiden:

a. directie:

een van de organisatieonderdelen genoemd in artikel 2, onderdelen a tot en met c;.

C

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 2, onderdeel d, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. de programmadirectie Huisvesting SZW en VWS.

D

Onder verlettering van onderdelen c tot en met e tot de onderdelen b tot en met d, vervalt in artikel 2, onderdeel b.

E

De aanhef van artikel 3 komt te luiden:

Elk van de directeuren alsmede de programmadirecteur is verantwoordelijk voor:.

F

Artikel 5 vervalt.

G

Na artikel 6a wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 6b

De programmadirectie Huisvesting SZW en VWS is verantwoordelijk voor:

  • a. het voorbereiden en realiseren van het Haagse huisvestingsprogramma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport binnen de door de Stuurgroep vastgestelde kaders en planning;

  • b. het voorbereiden en realiseren van de tijdelijke huisvesting van dienstonderdelen gedurende de verbouwing van de gezamenlijke huisvesting;

  • c. het voorbereiden en uitvoeren van de verhuisbewegingen;

  • d. het bevorderen van de samenhang tussen de huisvesting, de resultaten van de projecten S@men Flexibel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en @nders van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de veranderingen in de bedrijfsvoering, waaronder digitalisering;

  • e. de in- en externe communicatie over het Haagse huisvestingsprogramma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

H

In artikel 7, zevende lid, vervalt ‘directeur Auditdienst en’ en wordt ‘zijn’ vervangen door: is.

I

Na artikel 7a wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 7b

In afwijking van artikel 7 heeft de programmadirecteur de volgende bevoegdheden:

  • a. de programmadirecteur is bevoegd om namens een bewindspersoon besluiten te nemen, overeenkomsten aan te gaan en handelingen te verrichten die noch een besluit, noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn, voor zover zij verband houden met de taken en verantwoordelijkheden van de programmadirectie Huisvesting SZW en VWS, tenzij deze zijn voorbehouden aan een bewindspersoon, de secretaris-generaal of de plaatsvervangend secretaris-generaal.

  • b. aan de programmadirecteur wordt mandaat en machtiging verleend tot het nemen van besluiten over en het vaststellen en ondertekenen van stukken die betrekking hebben op de in artikel 3, eerste lid, onderdeel e, genoemde personeelsaangelegenheden.

  • c. de programmadirecteur is bevoegd tot het afsluiten van overeenkomsten met betrekking tot het voorbereiden en realiseren van het Haagse huisvestingsprogramma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tot een waarde van € 500.000,– per overeenkomst.

J

In artikel 8, eerste lid, wordt de zinsnede ‘De directeuren’ vervangen door: De directeuren alsmede de programmadirecteur.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Auditdienst-SZW 2010 wordt ingetrokken.

ARTIKEL IV

  • 1. Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2012.

  • 2. In afwijking van het eerste lid werkt artikel I, onderdelen C en F, terug tot en met 1 januari 2009.

  • 3. In afwijking van het eerste lid werken artikel I, onderdelen B en E, artikel II, onderdelen B, D, F en H, en artikel III terug tot en met 1 mei 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 25 juni 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

De programmadirectie Huisvesting SZW en VWS is een tijdelijke directie. Deze programmadirectie is ingesteld ten behoeve van het realiseren van de gezamenlijke huisvesting van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het pand de Resident te Den Haag. Deze gezamenlijke huisvesting is een onderdeel van het Masterplan Rijkshuisvesting Den Haag, dat op 27 mei 2011 door de Ministerraad is vastgesteld.

De programmadirectie Huisvesting SZW en VWS is organisatorisch bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondergebracht. In verband hiermee wordt met dit wijzigingsbesluit de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de programmadirectie Huisvesting SZW en VWS geressorteerd onder de plaatsvervangend secretaris-generaal (pSG). Naast het voorbereiden en realiseren van de huisvesting in de Resident behoren ook het realiseren van tijdelijke huisvesting van dienstonderdelen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gedurende de verbouwing van de Resident, het voorbereiden en uitvoeren van de verhuisbewegingen en de communicatie over de gezamenlijke huisvesting tot de taken van de programmadirectie.

Dit wijzigingsbesluit regelt ook de intrekking van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Auditdienst-SZW 2010. Besloten is om de auditdiensten van alle departementen samen te voegen. De activiteiten van de Auditdienst-SZW worden vanaf 1 mei 2012 voortgezet door de Auditdienst Rijk, onderdeel van het Ministerie van Financiën. De pSG treedt namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als opdrachtgever van de Auditdienst Rijk op, daarin bijgestaan door de directeur Financieel-economische Zaken en de directeur Bedrijfsvoering.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, H.G.J. Kamp.

Naar boven