Publicatie van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 22 juni 2012, G&VW/GW/2012/8909, met betrekking tot de geldigheidsduur van aanwijzingen van aangewezen (aangemelde) certificerende instellingen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 26 september 2011, nr. G&VW/2011/GW/15337, houdende wijziging van de Arbeidsomstandighedenregeling en diverse Warenwetregelingen in verband met de gefaseerde invoering van het herziene stelsel van certificatie zullen de aanwijzingstermijnen van de hierna vermelde aangewezen (aangemelde) instellingen tijdens het proces van beoordeling door de Raad voor Accreditatie (RvA) als volgt worden gecontinueerd;

Applus RTD Certification B.V. is aangewezen als certificerende instelling voor het keuren in de gebruiksfase van drukapparatuur. Deze aanwijzing vervalt op 1 april 2014. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Aboma B.V. is aangewezen als certificerende EG keuringsinstelling voor de Richtlijn Machines tot 1 november 2012, de Richtlijn Liften tot 1 maart 2012, voor het keuren in de gebruiksfase van bouwliften en transportsteigers voor personenvervoer tot 29 december 2013 en van liften tot 1 maart 2012.

De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

AIB-Vinçotte Nederland B.V. is aangewezen als EG keuringsinstelling voor de Richtlijn Drukapparatuur tot resp. 1 mei 2013 en 1 september 2015, voor het keuren in de gebruiksfase van Drukapparatuur tot 1 augustus 2014, en 1 september 2015. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Bureau Veritas Inspection and Certification the Netherlands B.V. is aangewezen als EG keuringsinstelling voor de Richtlijn Drukapparatuur tot 1 februari 2013, de Richtlijn Liften tot 1 november 2017, voor het keuren in de gebruiksfase van Drukapparatuur tot 1 februari 2013, Drukapparatuur; Toezichthouder inspectieafdeling voor gebruikers tot 15 oktober 2012 en van Liften tot 1 januari 2014. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Chex Liftkeuringen B.V. is tot 1 januari 2013 aangewezen als keuringsinstelling voor het keuren van liften in de gebruiksfase. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Det Norske Veritas Certification B.V. is aangewezen als certificerende instelling voor drukapparatuur tot 26-10-2014. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

DOW Benelux B.V. is tot 1 augustus 2013 aangewezen als keuringsinstelling voor drukapparatuur. Deze aanwijzing vervalt op 1 april 2014. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

SGS Intron Certificatie B.V. is aangewezen als certificerende instelling voor drukapparatuur geldend tot 1-12-2015. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Dekra B.V. is tot 29 december 2013 aangewezen als EG keuringsinstelling voor de Richtlijn Machines. In aanvulling daarop is Dekra B.V. aangewezen voor het keuren van explosieveilig materieel voor onbepaalde tijd. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Kiwa N.V. is aangewezen als certificerende instelling voor drukapparatuur tot 1-4- 2013. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Liftinstituut B.V. is aangewezen als EG keuringsinstelling voor de Richtlijnen Machines en Liften tot resp. 1-3-2013 en onbepaalde tijd. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Lloyd’s Register Nederland B.V. is aangewezen als EG keuringsinstelling voor de Richtlijn Drukapparatuur voor zowel de nieuwbouw als de gebruiksfase tot resp. 1-1-2015 en 1-8-2010. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

De Nederlandse Aardoliemaatschappij, Afdeling NAM Inspecties, is tot 1 januari 2014 aangewezen als keuringsinstelling voor drukapparatuur. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

De N.V. Nederlandse Gasunie is tot 1 augustus 2013 aangewezen als keuringsinstelling voor drukapparatuur. Voorts is de Gasunie tot 1 september 2012 aangewezen als keuringsinstelling voor de EG Richtlijn Drukapparatuur. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

SGS Nederland B.V. is aangewezen als certificerende instelling voor de EG Richtlijn Machines tot 1-6-2013. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

TUV Nederland QA B.V. is aangewezen als certificerende instelling voor de EG Richtlijnen Machines en Liften tot resp. 1-11-2021 en 1-1-2013. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

TUV Rheinland Nederland B.V. is aangewezen als certificerende instelling op het werkveld drukapparatuur en de EG Richtlijn PBM. De aanwijzing van drukapparatuur is geldig tot 12-10-2013 en van de EG richtlijn PBM voor onbepaalde tijd. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzingen van rechtswege worden voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Veturo B.V. is tot 1 augustus 2012 aangewezen als keuringsinstelling voor liften in de gebruiksfase. De RvA is gestart met het beoordelen waarmee de huidige aanwijzing van rechtswege wordt voortgezet tot uiterlijk 1 januari 2014. Na ontvangst van een positieve RvA beoordeling zal het ministerie de aanvraag voor een nieuwe aanwijzingbeschikking beoordelen. Bij toewijzing zal een nieuwe termijn van aanwijzing worden vastgesteld.

Deze publicatie zal in de Staatscourant worden geplaatst.

22 juni 2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze: R. Gans.

Naar boven