Besluit verhoging maximumsnelheid van 80 km/h naar 100 km/h op de A13 Overschie (Rotterdam)

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft hierbij kennis van het besluit op grond van de Wegenverkeerswet tot het instellen van een maximumsnelheid van 100 km/h op een gedeelte van de A13 in de gemeente Rotterdam.

Achtergrond

Door regelgeving en technologische vooruitgang is de luchtkwaliteit in Nederland de afgelopen jaren sterk verbeterd. Uit onderzoek is gebleken dat dit ook geldt voor de luchtkwaliteit op en langs de ringwegen van de grote steden. Hierdoor is er ruimte ontstaan om de maximumsnelheid op de A13 bij Overschie weer op 100 km/h te stellen. Dit past bij het wegontwerp en sluit aan bij de snelheden op het autosnelwegennet in de omgeving.

Waar gaat de snelheid omhoog?

  • op de A13 richting Rotterdam van km 16,1 tot km 9,7 (ter hoogte van de toerit bij Blijdorp);

  • op de A13 richting Den Haag van km 19,7 tot km 16,2;

  • op de verbindingsboog van de A13 richting Rotterdam naar de A20 richting Gouda;

  • op de verbindingsboog van de A13 richting Rotterdam naar de A20 richting Hoek van Holland.

Instellen adviessnelheid

In de beide krappe verbindingsbogen van de A13 naar de A20 wordt wel een adviessnelheid ingesteld van 80 km/h.

Waar kan het besluit worden ingezien?

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken kan tot en met 10 augustus 2012 gedurende kantoortijden worden ingezien bij de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200, 3011 XD Rotterdam. Tevens kan het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden gedownload via de website www.centrumpp.nl, waar ook informatie is te vinden over de binnengekomen reacties op het voornemen en de verdere procedure.

Hoe kan bezwaar worden gemaakt?

Belanghebbenden kunnen tot en met 10 augustus 2012 schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en worden gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, t.a.v. de afdeling BBV, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Het ondertekende bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hangende bezwaar kan, bij een spoedeisend belang, een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in uw regio. Hiermee kan de Voorzieningenrechter, op grond van een onderbouwd verzoek, om schorsing van de werking van het besluit worden verzocht. Aan het indienen van een verzoekschrift zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftenprocedure kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefoon 010 402 64 85.

Voor overige vragen kan worden gebeld met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).

Naar boven