Besluit verhoging maximumsnelheid van 80 km/h naar 100 km/h op de A12 Voorburg/Den Haag (stad uit)

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft hierbij kennis van het besluit op grond van de Wegenverkeerswet tot het instellen van een maximumsnelheid van 100 km/h op een gedeelte van de A12 in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

Achtergrond

Door regelgeving en technologische vooruitgang is de luchtkwaliteit in Nederland de afgelopen jaren sterk verbeterd. Uit onderzoek is gebleken dat dit ook geldt voor de luchtkwaliteit op en langs de ringwegen van de grote steden. Hierdoor is er ruimte ontstaan om de maximumsnelheid op de A12 Voorburg/Den Haag (stad uit) weer op 100 km/h te stellen.

Dit past bij het wegontwerp en sluit aan bij de snelheden op het autosnelwegennet in de omgeving.

Waar gaat de snelheid omhoog?

  • op de A12 richting Utrecht van km 3,2 (Spoorstraat) tot km 6,2 (Prins Clausplein);

  • op de verbindingsboog van de A12 richting Utrecht naar de A4 richting Amsterdam tot km 6,9;

  • op de verbindingsboog van de A12 richting Utrecht naar de A4 richting Rotterdam tot km 6,3.

Instellen adviessnelheid

In de krappe verbindingsboog van de A12 richting Utrecht naar de A4 richting Rotterdam wordt wel een adviessnelheid ingesteld van 80 km/h.

Waar kan het besluit worden ingezien?

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken kan tot en met 10 augustus 2012 gedurende kantoortijden worden ingezien bij de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200, 3011 XD Rotterdam. Tevens kan het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden gedownload via de website www.centrumpp.nl, waar ook informatie is te vinden over de binnengekomen reacties op het voornemen en de verdere procedure.

Hoe kan bezwaar worden gemaakt?

Belanghebbenden kunnen tot en met 10 augustus 2012 schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en worden gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, t.a.v. de afdeling BBV, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Het ondertekende bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hangende bezwaar kan, bij een spoedeisend belang, een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in uw regio. Hiermee kan de Voorzieningenrechter, op grond van een onderbouwd verzoek, om schorsing van de werking van het besluit worden verzocht. Aan het indienen van een verzoekschrift zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftenprocedure kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefoon 010 402 64 85.

Voor overige vragen kan worden gebeld met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).

Naar boven