Besluit dynamische verhoging maximumsnelheid van 80 km/h naar 100 km/h op een gedeelte van de A10 West

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft hierbij kennis van het besluit op grond van de Wegenverkeerswet tot het instellen van een dynamische maximumsnelheid op het gedeelte van de A10 West in beide richtingen tussen het knooppunt De Nieuwe Meer en de aansluiting Westpoort, waarbij de snelheid van 06.00 uur ’s morgens tot 19.00 uur ’s avonds wordt verhoogd naar 100 km per uur.

Achtergrond

Door regelgeving en technologische vooruitgang is de luchtkwaliteit in Nederland de afgelopen jaren sterk verbeterd. Uit onderzoek is gebleken dat de luchtkwaliteit ook op en langs de ringwegen van de grote steden is verbeterd. Hierdoor is er ruimte ontstaan om de maximumsnelheid overdag weer op 100 km/uur te stellen. Dit past bij het wegontwerp en sluit aan bij de snelheden op het autosnelwegennet in de omgeving.

Waar gaat de snelheid overdag omhoog?

Op Rijksweg A10 West in de gemeente Amsterdam in beide richtingen tussen het knooppunt De Nieuwe Meer ter hoogte van km 21,2 en de aansluiting Westpoort ter hoogte van km 27,2.

Waar kan het besluit worden ingezien?

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken kan tot en met 10 augustus 2012 gedurende kantoortijden worden ingezien bij de hoofdvestiging van Rijkswaterstaat Noord-Holland, Toekanweg 7, 2035 LC Haarlem. Tevens kan het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden gedownload via de website www.centrumpp.nl, waar tevens informatie wordt gegeven over de binnengekomen reacties op het voornemen en de verdere procedure.

Hoe kan bezwaar worden gemaakt?

Belanghebbenden kunnen tot en met 10 augustus 2012 schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en worden gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Holland, t.a.v. afdeling BBV, Postbus 3119, 2001 DC Haarlem.

Het ondertekende bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hangende bezwaar kan, bij een spoedeisend belang, een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in uw regio. Hiermee kan de Voorzieningenrechter, op grond van een onderbouwd verzoek, om schorsing van de werking van het besluit worden verzocht. Aan het indienen van een verzoekschrift zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftenprocedure kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Noord-Holland te Haarlem, telefoon 023 530 11 08. Voor overige vragen kan gebeld worden met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).

Naar boven