Ontwerpbestemmingsplan ‘Vriezenveenseweg 207’

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vriezenveenseweg 207’ ter inzage wordt gelegd.

Voor het perceel aan de Vriezenveenseweg 207 is een ruimtelijke ontwikkeling gewenst. Op het perceel staat nu een voormalige rectorswoning die niet meer wordt bewoond. Tactus Verslavingszorg wil het perceel graag gebruiken als woonvorm voor de 24-uurs opvang voor (ex)verslaafden en zal hiervoor nieuw/verbouw plegen. In deze woon(tussen)voorziening worden de cliënten voorbereid op een toekomstige situatie van zelfstandig wonen.

Om deze ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken dient het bestemmingsplan te worden gewijzigd. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft reeds vanaf 24 februari 2010, voor een periode van zes weken, voor inspraak ter inzage gelegen. Tijdens deze terinzage termijn zijn geen inspraakreacties ontvangen. De regels en de verbeelding zijn in het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Tegelijkertijd met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt een hogere grenswaardeprocedure doorlopen. Hiervoor is een aparte publicatie.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 25 januari 2012 gedurende zes weken (derhalve tot en met dinsdag 6 maart 2012) ter inzage bij de publieksbalie en is digitaal in te zien op onze website www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kunnen de documenten tevens worden ingezien.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met dhr. E. Jasper van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw, tel. (0546) 54 11 11.

Naar boven