Logo Haarlem
Ontwerpbestemmingsplan ‘Koninginnebuurt’

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Koninginnebuurt.

Het plangebied beslaat een gedeelte van de Koninginnebuurt en Welgelegen en wordt in grote lijnen begrensd door de Leidsevaart, Tweede Emmastraat en Koninginneweg aan de westkant; en de langgerekte strook langs het Tuinlaantje en de Raamsingel aan de noordkant en de langgerekte strook langs het Houtplein en Wagenweg aan de oost- en zuidkant.

Het betreft een conserverend bestemmingsplan waarin geen nieuwe ontwikkelingen zijn opgenomen. Het plangebied is per 5 oktober 2011 aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Koninginnebuurt met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.haarlem.nl via Mijn Wijk en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Informatieavond

In het kader van dit ontwerp wordt een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden. De informatieavond vindt plaats op 4 juli in het gebouw van stichting De Baan aan het Nauwe Geldelozepad 17. De informatieavond duurt van 20.00 tot 20.45 uur.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan schriftelijk via Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. K. Glas. Mondeling kan dat door contact op te nemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer (023) 511 3544 (b.g.g. via telefoonnummer 023-5113551).

Naar boven