Logo Amsterdam - West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Hallen - Tramremise vaststelling hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan De Hallen - Tramremise op 5 juni 2012 door de stadsdeelraad van stadsdeel West gewijzigd is vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Plangebied

Het plangebied omvat de gebouwen van het monument Westelijke Tramremise en delen van de aangrenzende bebouwing en wordt begrensd door de Bellamystraat / het Bellamyplein, de achterkant van de bebouwing langs de Ten Katestraat, de achterkant van de bebouwing langs de Kinkerstraat en de gevelgrens van de tramremise en het verlengde daarvan.

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van de Tramremise tot een multifunctioneel complex met een grootstedelijke, cultureel/creatieve uitstraling, dat een waardevolle aanvulling kan vormen voor zowel stadsdeel West als Amsterdam als geheel. Om aanpassingen naar aanleiding van toekomstige (markt)ontwikkelingen mogelijk te maken, is het gebouw zo flexibel mogelijk bestemd.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 1 december 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn diverse zienswijzen ingediend die hebben geleid tot wijzigingen van het plan. De volgende zaken zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • het bestemmingsplan voorziet niet meer in de mogelijkheid een supermarkt te vestigen;

  • het bestemmingsplan voorziet niet meer in de mogelijkheid een horeca categorie 2 (nachtzaak) te vestigen;

  • op de plankaart is een extra maatvoeringsvlak opgenomen met een maximale bouwhoogte van 14 meter t.b.v. technische installaties in het plan van de TROM;

  • op de plankaart is de bouwhoogte van de bestaande woningen aangepast conform de werkelijk aanwezige situatie;

  • de formulering van de algemene afwijkingsbevoegdheden is zodanig aangepast dat architectonische verbijzonderingen expliciet worden genoemd.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Daarnaast maakt het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West bekend dat het op 24 april 2012 hogere waarden heeft vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder ten behoeve van geluidgevoelige bestemmingen in het plangebied.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen, met de bijbehorende stukken, vanaf 28 juni 2012, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het Vergunningenloket van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden zijn tevens digitaal beschikbaar via http://www.west.amsterdam.nl/wonen_en/bestemmingsplannen en

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1103BPSTD-VG01

Beroepstermijn

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit omtrent het gewijzigd vaststellen van bestemmingsplan De Hallen - Tramremise en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting schriftelijk beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan dan wel het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wet geluidhinder. Wel kan beroep worden ingesteld tegen de door de Deelraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit is bekend gemaakt. Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Op dit project is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De wet is raadpleegbaar op www.wetten.overheid.nl.

Amsterdam, 27 juni 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West, secretaris, F. Claasen.

voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven