Ontwerpbestemmingsplan Sluiskil Oost

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan Sluiskil Oost (NL.IMRO.0715.BPKGP04-ON01) van 26 januari tot en met 7 maart 2012 digitaal ter inzage ligt bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen.

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ligt het ‘planMER behorende bij het ontwerpbestemmingsplan Sluiskil-Oost’ ter inzage.

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Sluiskil-Oost omvat het gebied waar de bedrijven Yara en Heros zijn gevestigd in de Koegorspolder, de voormalige stortplaatsen aan de Koegorsstraat en een deel van het Kanaal Terneuzen-Gent ter hoogte van Yara en Heros.

Voor dit gebied is nu een bestemmingsplan van toepassing. Dit bestemmingsplan is sterk verouderd en komt niet tegemoet aan de huidige inzichten op het gebied van de juridisch-planologische regeling van de bedrijfsvestigingen. Het bestemmingsplan Sluiskil-Oost heeft tot doel de bestaande bedrijfssituatie planologisch vast te leggen en biedt tevens het kader voor beperkte ontwikkelingsmogelijkheden.

Planmilieueffectrapport

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan is het opstellen van een planMER verplicht nu het plan het kader vormt voor activiteiten waarvoor een MER moet worden opgesteld of waarvoor moet worden beoordeeld of een MER noodzakelijk is (m.e.r.-beoordeling).

In het planMER wordt voor alle milieuaspecten systematisch ingegaan op de huidige situatie en de eventuele autonome ontwikkelingen. Daarbij wordt nagegaan of en zo ja in welke mate de ontwikkelingsruimte die het bestemmingsplan biedt effect heeft op de diverse milieuaspecten en welke maatregelen mogelijk zijn om deze effecten te voorkomen.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de Raad van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij de heer K. van Gorp, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000).

Voor zover de zienswijze is gericht op aspecten uit het planMER kan een mondelinge zienswijze worden ingediend bij mevrouw A. Zegers van het team Beleidsadvisering en uitvoeringsondersteuning.

Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze schriftelijk via het e-mailadres wro@terneuzen.nl kenbaar te maken.

Terneuzen, 25 januari 2012

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester, J.A.H. Lonink.

Naar boven