Logo Assen
Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan ‘Bosaanplant Mr. Cremerstraat’

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend. Op 18 juni 2012 hebben zij besloten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 15 lid 7 van het geldende bestemmingsplan, het wijzigingsplan ‘Bosaanplant Mr. Cremerstraat’ met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20121002C-C001 vast te stellen. Het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 2 juli 2012, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis. Daarnaast kunt u het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.assen.nl

Voor het plangebied geldt het bestemmingsplan ‘Buitengebied Herziening, artikel 30 WRO’. De betreffende percelen hebben de bestemming ‘Jonge veld- en veenontginningen’. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van de bestemming ‘Jonge veld- en veenontginningen’ ten behoeve van de aanplant van bos. Het betreft een planologische wijziging om een verzoek om bosaanplant mogelijk te maken.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft ter inzage gelegen van 20 april tot 1 juni 2012. Er zijn in deze periode geen zienswijzen ontvangen. Het plan is dan ook in ongewijzigde vorm vastgesteld.

Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door degenen die tijdig zienswijzen bij het college kenbaar hebben gemaakt alsmede door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest overeenkomstig artikel 3.6 Wro zienswijzen kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven