Logo Nederweert
Vaststelling bestemmingsplan ‘Greijmansstraat 59 Nederweert’

In de vergadering van 19 juni 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Burgemeester Greijmansstraat 59 Nederweert’ beperkt gewijzigd vastgesteld. Het plan voorziet in een rechtstreekse bouwtitel voor een vervangende woning die deels buiten het bouwvlak opgericht wordt. Tevens wordt in het plan geregeld dat de groenstrook van 3 meter die aan het perceel grenst een woonbestemming krijgt. Er is geen exploitatieplan opgesteld.

Beroep

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is een kleine wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 29 juni 2012 tot en met 9 augustus 2012 ter inzage ligt bij de centrale klantenbalie in het gemeentehuis. Het plan is tevens te raadplegen via www.nederweert.nl/plannen en projecten/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen dit besluit kan binnen de bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden die bedenkingen hebben ten aanzien van wijzigingen die door de raad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook is het mogelijk gelijktijdig een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Nederweert, 19 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Nederweert, de secretaris, D.J.E. Noppers.

De burgemeester, H.F.M. Evers.

Naar boven