Logo Deventer
Vastgesteld bestemmingsplan Colmschate e.o.

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 28 juni tot en met 8 augustus 2012 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 20 juni 2012 vastgestelde bestemmingsplan Colmschate e.o.

Ligging

Het plangebied ‘Colmschate e.o.’ wordt globaal begrensd door: de spoorlijn Deventer-Almelo, Oostriklaan, Leonard Springerlaan, David Wijnveldtweg, Wiebengapad, Gooikersdijk, Nieuwedijk, Holterweg, De Knoop, Storminksteeg, Kanaaldijk-Oost en de N348.

Aanleiding

Voor het gebied ‘Colmschate e.o.’ gelden nu nog twaalf bestemmingsplannen. Een aantal van deze bestemmingsplannen is zeer verouderd. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’ worden de huidige bestemmingsplannen geactualiseerd. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld voor de meeste woningen een verruiming van de bouwmogelijkheden.

In het gebied spelen diverse ruimtelijke ontwikkelingen (zoals de vernieuwing winkelcentrum Colmschate, uitbreiding De scheg, woningbouw Cellariusterrein, etc.). Deze ontwikkelingen worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen, omdat er nog onvoldoende duidelijkheid over is.

In het bestemmingsplan ‘Colmschate e.o.’ wordt daarom alleen de huidige situatie vastgelegd.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D117-VG01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D117-/NL.IMRO.0150.D117-VG01/

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in de Wijkbibliotheek, Flora 259 te Colmschate.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven