Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 17 juni 2012, nr. WJZ/412482 (10240), houdende wijziging van de Regeling bekostiging personeel PO BES 2011-2012 en de Regeling bekostiging personeel PO BES 2012–2013 in verband met de harmonisatie van salarisschalen

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 103, eerste lid, van de Wet primair onderwijs BES;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING REGELING BEKOSTIGING PERSONEEL PO BES 2011-2012

De Regeling bekostiging personeel PO BES 2011-2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

Na artikel 7 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 7a. Bijzondere bekostiging in verband met harmonisatie salarisschalen

  • 1. Het bevoegd gezag ontvangt bijzondere bekostiging voor zijn school of scholen in verband met de harmonisatie van de salarisschalen.

  • 2. De bijzondere bekostiging bedraagt een percentage van de bekostiging berekend met inachtneming van de artikelen 2 tot en met 4.

  • 3. Het percentage, bedoeld in het tweede lid, bedraagt voor de scholen op Bonaire 5,53%, voor de scholen op Sint Eustatius 5,98% en voor de scholen op Saba 6,46%.

B

In artikel 9 wordt ‘de artikelen 2 tot en met 8’ vervangen door: de artikelen 2 tot en met 7 en 8.

C

Artikel 10 wordt gewijzigd als volgt:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst.

2. In het eerste lid wordt na ‘de artikelen 2 tot en met 9’ ingevoegd: met uitzondering van artikel 7a.

3. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. De bekostigingsbedragen bedoeld in artikel 7a worden in 1 termijn uitbetaald in 2012.

ARTIKEL II. WIJZIGING REGELING BEKOSTIGING PERSONEEL PO BES 2012–2013

In de Regeling bekostiging personeel PO BES 2012-2013 wordt na artikel 7 een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 7a. Bijzondere bekostiging in verband met harmonisatie salarisschalen

  • 1. Het bevoegd gezag ontvangt bijzondere bekostiging voor zijn school of scholen in verband met de harmonisatie van de salarisschalen.

  • 2. De bijzondere bekostiging bedraagt een percentage van de bekostiging berekend met inachtneming van de artikelen 2 tot en met 4.

  • 3. Het percentage, bedoeld in het tweede lid, bedraagt voor de scholen op Bonaire 6,92%, voor de scholen op Sint Eustatius 7,60% en voor de scholen op Saba 8,77%.

ARTIKEL III. INWERKINGTREDING

  • 1. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst

  • 2. Wat betreft artikel I werkt zij terug tot en met 1 januari 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

TOELICHTING

Algemeen

In maart 2012 hebben de verschillende openbare lichamen, schoolbesturen en de onderwijsvakbonden (of in geval van het ontbreken van een vakbond een representatieve afvaardiging van het onderwijspersoneel) in Caribisch Nederland de overeenkomst ‘harmonisatie en verbetering salarisstructuur en invoering normjaartaak onderwijzend personeel Caribisch Nederland’ gesloten.

Met deze regeling worden de personele bekostigingsbedragen voor de schooljaren 2011–2012 en 2012–2013 aangepast om de bevoegde gezagsorganen van de basisscholen in Caribisch Nederland in staat te stellen om de gewijzigde arbeidsvoorwaarden door te voeren voor hun personeel. De bevoegde gezagsorganen ontvangen bijzondere bekostiging in verband met bijzondere ontwikkelingen. Op termijn zal een aanpassing van het Besluit bekostiging WPO BES worden voorgesteld.

Eilandspecifiek percentage

De personele bekostiging wordt verhoogd met een eilandspecifiek percentage. Dit is noodzakelijk om een aantal redenen. De uitgangssituatie op de verschillende eilanden is zeer uiteenlopend. Er bestaan verschillen per eiland in (de inschaling van) het huidige personeelsbestand. Daarnaast werd in sommige gevallen nog gewerkt met een verouderde salarisstructuur en zijn de salarissen in het verleden niet geïndexeerd.

Een belangrijke reden om op dit moment niet voor één percentage voor alle eilanden te kiezen is de onzekerheid met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van het personeelsbestand. De komende jaren zal naar verwachting de lerarenpopulatie veranderen, onder andere door het hoge verloop onder leraren en personeelsbeleid van besturen. Voor het schooljaar 2013–2014 zullen op basis van actuele lerarengegevens nieuwe percentages worden vastgesteld.

Ingangsdatum en betalingen

De wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012. De percentages in de Regeling bekostiging personeel PO BES 2011–2012 zijn lager dan die in de Regeling bekostiging personeel PO BES 2012-2013, omdat de toegekende bijzondere bekostiging in verband met harmonisatie van salarisschalen voor het schooljaar 2011–2012 slechts de laatste 7 maanden van het schooljaar betreft. Daarnaast speelt de verdeling van de loonkosten over het jaar (zie artikel 10 van de Regeling bekostiging personeel PO BES 2011–2012) een rol.

Zo snel mogelijk na de inwerkingtreding van de regeling ontvangt het bevoegd gezag een nabetaling voor de periode van januari tot en met juli 2012. Het betaalritme voor het schooljaar 2012–2013 verandert niet.

Uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid

Bij de uitvoeringstoets van DUO is gebleken dat DUO geen uitvoeringsproblemen voorziet. De handhaafbaarheid verandert door deze regeling niet.

Administratieve lasten

Als gevolg van deze wijziging veranderen de administratieve lasten voor de scholen niet.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

Naar boven