Logo Nederweert
Reparatie bestemmingsplan kern Leveroy

In de vergadering van 1 februari 2011 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Kern Leveroy’ vastgesteld. Het bestemmingsplan biedt een actuele regeling voor de bestaande bebouwing in de kern Leveroy. Ook de ontwikkelingen in het kader van het dorpsontwikkelingsplan zijn opgenomen in het bestemmingsplan.

Op 28 maart 2012 heeft de Raad van State een tussenuitspraak (201104309/1/T1/R1) gedaan ten aanzien van dit plan. Hierbij heeft de Raad van State de gemeente de opdracht gegeven het bestemmingsplan ‘Kern Leveroy’ op twee onderdelen te repareren. Het betreft de bescherming van de groenstrook welke grenst aan Kerkveldstraat 11 in Leveroy en de locatie van het bouwblok van twee woningen aan Haver in Leveroy (achterzijde Kerkveldstraat 11).

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 19 juni jl. besloten het bestemmingsplan op de twee hiervoor genoemde punten te repareren. Het plan ‘Kern Leveroy, reparatieplan’ met kenmerk NL.IMRO.0946.BPLeveroycorre2012-VA01 ligt met ingang van 29 juni a.s ter inzage bij de centrale klantenbalie in het gemeentehuis. Het plan is tevens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Nederweert, 21 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Nederweert, de secretaris, D.J.E. Noppers.

De burgemeester, H.F.M. Evers.

Naar boven