Logo Lisse
Ontwerpbesluiten ‘Oranjehof’

De gemeente Lisse heeft het voornemen op de locatie Oranjelaan 74 nieuwbouw van een appartementencomplex ‘Oranjehof’ mogelijk te maken ter vervanging van de bestaande bebouwing (voormalig garagebedrijf).

Voor de ontwikkeling van ‘Oranjehof’ is door de raad een coördinatiebesluit genomen en daarom liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjelaan 74’;

  • het ontwerpbesluit omgevingsvergunning;

  • het ontwerpbesluit hogere waarden.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan op perceel Oranjelaan 74 voorziet in een appartementencomplex met twee hoofdgebouwen, bestaande samen uit 38 wooneenheden.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning bestaat uit vier activiteiten:

  • 1. Het slopen van een voormalig garagebedrijf;

  • 2. Het bouwen van het appartementencomplex ‘Oranjehof’;

  • 3. Het verplaatsen van een boom;

  • 4. Het aanleggen van een in/uitrit.

Het inrichtingsplan, waarin o.a. de aanleg van de parkeerplaatsen is geregeld, maakt onderdeel uit van de omgevingsvergunning.

Ontwerpbesluit hogere waarden

De Omgevingsdienst West-Holland heeft het voornemen om namens de gemeente Lisse hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege wegverkeerslawaai van de Oranjelaan te Lisse.

Op grond van de Wgh moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige objecten.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst is voornemens voor een deel van de appartementen een hogere waarde vast te stellen tot aan 57 dB vanwege wegverkeer.

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat de wegen meer geluid mogen produceren maar dat voor een specifieke locatie een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Ter inzage

Omdat gebruik wordt gemaakt van de coördinatieregeling volgens artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening liggen de drie ontwerpbesluiten tegelijkertijd voor iedereen ter inzage van 28 juni 2012 tot en met 8 augustus 2012.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.lisse.nl (onder Inwoners → Ruimtelijke plannen → Ter inzage → Oranjelaan 74).

Alle ontwerpbesluiten kunt u inzien in de gemeentewinkel van het gemeentehuis in Lisse.

Zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen gemotiveerd, mondeling maar bij voorkeur schriftelijk, zijn zienswijze over de drie ontwerpbesluiten indienen. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Voor mondelingen zienswijzen kunt u contact opnemen met mevr. J. Feijen of met één van de onderstaande personen. Anonieme zienswijzen worden niet in behandeling genomen.

Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. J. Feijen, tel. (0252) 433167.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u sturen naar Het college van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. M. Lezaire, tel. (0252) 433164.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, per adres de Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de procedurekamer, tel. (071) 4083117 (procedure) of de heer B. Hertsig, tel. (071) 4083258 (hogere waarden).

Lisse, 27 juni 2012

Het college van Lisse.

Naar boven