Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 30 mei 2012, nr. 269830, houdende wijziging van de Landbouwkwaliteitsregeling 2007 (overdracht van taken Stichting CPE naar Stichting COKZ)

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op artikel 10, eerste lid, van het Landbouwkwaliteitsbesluit 2007;

Besluit:

ARTIKEL I

De Landbouwkwaliteitsregeling 2007 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 15 wordt ‘de Stichting CPE’ vervangen door: de Stichting COKZ.

B

Artikel 26 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel b komt te luiden:

  • b. de controleurs, inspecteurs en keurmeesters van de Stichting COKZ;

2. De onderdelen c en g vervallen.

3. De onderdelen d tot en met f worden geletterd c tot en met e.

4. In onderdeel e (nieuw) wordt ‘de Voedsel en Waren Autoriteit’ vervangen door: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 30 mei 2012

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

TOELICHTING

Deze regeling strekt ertoe de taken die voorheen waren opgedragen aan de Stichting Controlebureau voor pluimvee, eieren en eiproducten (CPE) op te dragen aan de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ). Met de wijziging van het Landbouwkwaliteitsbesluit 2007 worden die taken per 1 juli 2012 opgedragen aan het COKZ, om een blijvend goede en efficiënte uitvoering van de taken te waarborgen. Dientengevolge moeten ook de desbetreffende artikelen in de Landbouwkwaliteitsregeling 2007 (hierna: de regeling) worden aangepast.

De wijziging betreft artikel 15 van de regeling, inzake de registratie van pluimveeslachterijen en artikel 26 van de regeling, inzake de aanwijzing van toezichthouders. In artikel 15 wordt het COKZ opgenomen als instantie waar de daar bedoelde pluimveeslachterijen worden geregistreerd. In artikel 26 vervalt de aanwijzing als toezichthouder van de controleurs en inspecteurs van het CPE. Onderdeel b van artikel 26 wordt aangepast aan de nieuwe situatie, waarin COKZ naast keurmeesters en controleurs ook inspecteurs kent. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om artikel 26 aan te passen aan de totstandkoming per 1 januari 2012 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, waarin de voormalige Voedsel en Waren Autoriteit, Algemene Inspectiedienst en Plantenziektenkundige Dienst zijn samengevoegd.

§ 2 Administratieve lasten en nalevingskosten

De regeling betreft het onderbrengen van bestaande wettelijke taken bij een ander zelfstandig bestuursorgaan. De uit te voeren taken blijven ongewijzigd. Derhalve leidt deze regeling niet tot extra verplichtingen voor burgers of bedrijven en zijn er geen gevolgen voor de administratieve lasten en nalevingskosten.

§ 3 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2012, in lijn met de vaste verandermomenten voor regelgeving.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

Naar boven