Logo Leudal
Voornemen omgevingsvergunning met afwijking van bestemmingsplan

Wabo-aanvraag

De gemeente Leudal heeft een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de navolgende omgevingsactiviteiten :

  • Het bouwen van een Aldi supermarkt op het adres Napoleonsweg 116 in Neer, in verband waarmee tevens de Leudalweg wordt verbreed en 6 parkeervakken binnen een woonbestemming worden aangelegd.

Afwijking bestemmingsplan

Deze activiteiten zijn niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Neer kom’. Dit omdat op de gronden waar de supermarkt is voorzien geen detailhandel is toegestaan, terwijl de verbreding van de weg en de aanleg van de 6 parkeervakken gedeeltelijk binnen een woonbestemming worden gerealiseerd. De activiteiten zijn echter niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening en burgemeester en wethouders zijn dan ook voornemens af te wijken van het geldende bestemmingsplan en de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen (bestemmingsplanafwijkingsbesluit ex artikel 2.12 lid 1 onder a3 Wabo).

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 28 juni 2012 tot en met 8 augustus 2012 voor eenieder ter inzage ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1.

De stukken zijn digitaal te raadplegen via de website http://leudal.nl onder het kopje: Wonen en Leven, Bouwen en Wonen, Ruimtelijke plannen, Bestemmingsplannen, Napoleonsweg 116 Neer.

Zienswijze

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. De richtlijnen voor het indienen van een zienswijze staan vermeld in de colofon op pagina 1 van deze gemeente-informatie. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak. (0475) 859760.

Heythuysen, 27 juni 2012

Naar boven