Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan ‘Het Dorp’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan Het Dorp

met ingang van 28 juni 2012 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het ontwerpbestemmingsplan is via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.777-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.777-0201

De plantekst is in pdf-formaat in te zien via:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/PDF/Bestemmingsplan Het Dorp/PlantekstHetDorp.pdf

De verbeelding (plankaart) in pdf-formaat is in te zien via:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/PDF/Bestemmingsplan Het Dorp/PlankaartHetDorp.pdf

Plangebied:

Het plangebied ligt in het westelijk gedeelte van Arnhem-Noord en wordt begrensd door de Amsterdamseweg in het noorden en de woonbebouwing van de wijk Heijenoord in het zuiden. De Heijenoordseweg vormt de westelijke begrenzing. In het oosten wordt het plangebied ruwweg begrensd door de Hertshoornweg en de Weg langs Klim en Dal.

Doel:

Het plan beoogt te voorzien in de planologische regeling voor de herontwikkeling van Het Dorp.

Een nieuw bestemmingsplan is gewenst vanwege de omstandigheid dat de gebouwen en terreinen van Het Dorp in belangrijke mate gedateerd zijn en niet passen bij de zorg- en onderwijsconcepten van deze tijd. Het geldende bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling niet mogelijk.

Het nieuwe bestemmingsplan vormt de basis om te komen tot een stapsgewijze vernieuwing van het gebied die moet leiden tot een wijk waar mensen met en zonder een beperking naast elkaar wonen, werken en ontspannen.

Terinzagelegging:

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 27 juni 2012

Naar boven