Logo Achtkarspelen
Buitenpost-centrum (ontwerpbestemmingsplan)

Inleiding

Het bestemmingsplan Buitenpost-centrum geeft een regeling voor het centrumgedeelte van Buitenpost. Op dit moment gelden er meerdere bestemmingsplannen voor het centrum die verouderd zijn.

Het bestemmingsplan geeft ruimtelijke kaders en sturingsmogelijkheden om de kwaliteit van het centrum te behouden en waar nodig te versterken. In het plan worden in het algemeen de bestaande functies vastgelegd. Het plan verschaft dus geen basis voor (grootschaliger) ontwikkelingen waarover nog geen of te weinig duidelijkheid bestaat. Planologische medewerking aan laatstbedoelde ontwikkelingen zal daarom later door middel van afzonderlijke ruimtelijke procedures tot stand moeten komen, waarbij een locatiegerichte beoordeling kan plaatsvinden.

Ter inzage

Vanaf 27 juni tot en met 7 augustus 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitenpost-centrum ter inzage.

Het plan kunt u inzien:

  • in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

  • via onze website www.achtkarspelen.nl (zoeken op ‘Ruimtelijke plannen’).

Zienswijzen

Tot en met 7 augustus 2012 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 17 juli 2012.

Als u een zienswijze indient kunt u er voor kiezen uw zienswijze nader toe te lichten in een hoorcommissie. Deze hoorcommissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken kunt u dit bij uw zienswijze aangeven.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Gebben of Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 26 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, P. Adema, wnd. burgemeester.

E. van der Sluis, secretaris.

Naar boven