Logo Groningen
Ontwerpbesluiten vergunningen Wabo/Waterwet, NUON Power Projects BV, elektriciteitscentrale in de Eemshaven

NUON Power Projects B.V. te Amsterdam heeft in april 2011 aangekondigd de in de Eemshaven in aanbouw zijnde multifuel electriciteitscentrale vooralsnog uitsluitend te gaan bedrijven op aardgas (fase 1) en de geplande vergassingseenheid (fase 2) niet voor 2020 te zullen realiseren.

NUON heeft daarom een aanvraag ingediend voor een revisievergunning (Wabo) en een wijzigingsvergunning (Waterwet). Hiermee wordt vergunning gevraagd voor uitsluitend een aardgasgestookte energiecentrale met een electrisch vermogen van 1311 MWe.

Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat Noord-Nederland zijn voornemens, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, de gevraagde vergunningen te verlenen.

Terinzagelegging

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken, waaronder de aanvragen, liggen ter inzage van 25 juni 2012 tot en met 6 augustus 2012 in het gemeentehuis van de Gemeente Eemsmond op de afdeling Publiekszaken, Hoofdstraat-West 1 te Uithuizen en in het provinciehuis van Groningen. Wilt u zich hiervoor melden bij de balie ingang Sint Jansstraat 4, Groningen.

Het (ontwerp)besluit Wabo kan ook worden ingezien op: www.provinciegroningen.nl

Zienswijzen

Tot en met 6 augustus 2012 kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten, Afdeling Milieuvergunningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen.

In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingediend. Hiervoor wordt gelegenheid geboden na telefonische afspraak met dhr. C. Dijkstra, telefoonnummer 050-316 4297.

Beroep

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend wanneer ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbesluiten en men belanghebbende is.

Inlichtingen

Voor technisch-inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Kamminga, tel. 050-316 4048.

Naar boven