Logo Lingewaard
Vastgestelde structuurvisie Lingewaard 2012–2022

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard, op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening, op 31 mei 2012 de structuurvisie Lingewaard 2012–2022 gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud structuurvisie

De structuurvisie beschrijft op hoofdlijnen het ruimtelijk beleid van de gemeente en geeft de hoofdlijnen van de voorziene en gewenste ruimtelijke ontwikkelingen in Lingewaard voor de komende tien jaren weer. Daartoe zijn een aantal ruimtelijke opgaven geformuleerd waaraan de komende tien jaren wordt gewerkt.

De structuurvisie geeft tevens inzicht in de wijze waarop die ruimtelijke ontwikkelingen kunnen worden gerealiseerd en hoe lokale organisaties bij het opstellen van de structuurvisie betrokken zijn geweest.

Inspraak en wijzigingen

Naar aanleiding van de inspraak op de ontwerp-structuurvisie (van 5 januari 2012 tot 16 februari 2012) zijn vijfentwintig reacties ingediend. Een aantal van die reacties heeft geleid tot aanpassingen in de structuurvisie. De ingekomen reacties op de ontwerp-structuurvisie en de aanpassingen als gevolg daarvan zijn weergegeven in een reactienota die tevens is vastgesteld. Tot slot heeft ook de behandeling in de gemeenteraad nog geleid tot aanpassing als gevolg van aangenomen amendementen.

Wilt u de structuurvisie inzien?

Iedereen kan de vastgestelde structuurvisie en de bijhorende stukken (reactienota en raadsbesluit met aangenomen amendementen) inzien. Digitaal is de structuurvisie met bijhorende stukken raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente, www.lingewaard.nl (onder wonen, wonen en leven, ruimtelijke projecten en beleid). Een gedrukte versie ligt vanaf 28 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentekantoor (Kinkelenburglaan 6 te Bemmel, openingstijden maandag 8.30–20.00 uur en dinsdag t/m vrijdag 8.30–18.00 uur).

Geen bezwaar of beroep mogelijk

Een structuurvisie is geen juridisch bindend document. Daarom is tegen het besluit tot vaststelling geen bezwaar of beroep mogelijk.

Bemmel, 27 juni 2012

Naar boven