Logo Borsele
Bestemmingsplan ‘Kern Heinkenszand, gedeelte Stenevate, 2012’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het volgende bekend. Bij besluit van 7 juni 2012 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan ‘Kern Heinkenszand, gedeelte Stenevate, 2012’ gewijzigd vastgesteld.

Het raadsbesluit is conform artikel 3.8, lid 4 Wro toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland. Zij hebben aangegeven dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het besluit. Per brief van 21 februari 2012 heeft het Rijk medegedeeld dat zij in haar algemeenheid instemt met vervroegde publicatie indien er in een plan geen directe rijksbelangen spelen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de zuidzijde van de Stenevate, tussen het woonperceel Stenevate 12 en de Zuidzaksedijk, vijf vrijstaande woningen te realiseren of vier vrijstaande woningen en een dierenkliniek.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling de wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen hebben betrekking op:

  • de realisatie van een vrijstaand bijgebouw naast het pand Stenevate 12;

  • het uitsluiten van buitenverblijven voor dieren bij de dierenkliniek.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan dat bij de stukken is in te zien.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 28 juni 2012 het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vul dan in het venster ‘ID’ de volgende plancode in: NL.IMRO.0654.BPHZSV2012, of in het venster ‘Naam’ de naam van het bestemmingsplan. U kunt de stukken ook inzien via www.borsele.nl.

Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die wil opkomen tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 29 juni 2012 t/m 9 augustus 2012.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 27 juni 2012

Naar boven