Prestatiebeschrijvingbeschikking Mondzorg TB/CU-7039-01

12 juni 2012

Nr. TB/CU-7039-01

De Nederlandse Zorgautoriteit

heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg)

op basis van de beleidregel:

Experiment vrije prijsvorming mondzorg (BR/CU-7058)

en gelet op:

artikel 35 en 56 jo. artikel 52 lid 5 Wmg

besloten:

dat rechtsgeldig

door:

zorgaanbieders die mondzorg leveren met uitzondering van kaakchirurgen, en zorgaanbieders als bedoeld in artikel 1 onder c sub 2 van de Wmg

aan:

alle ziektekostenverzekeraars en alle (niet-) verzekerden

prestatiebeschrijving:

de prestaties, zoals omschreven in de bijgevoegde prestatielijst, in rekening kunnen worden gebracht, mits voldaan is aan de beschreven voorwaarden.

Met de inwerkingtreding van deze beschikking wordt de geldigheidsduur van beschikking TB/CU-7019-02 van 13 december 2011, beperkt tot 1 juli 2012.

Hoogachtend,

Nederlandse Zorgautoriteit, J.C.E. Kursten,unitmanager Eerstelijns Zorg en Ketens.

TOELICHTING

bij prestatiebeschrijvingbeschikking

1. Werkingssfeer

Voor de toepassing van de tariefbeschikking wordt een persoon, die

  • krachtens de sociale ziektekostenwetgeving van een andere staat verzekerd is en

  • in Nederland woont of hier tijdelijk verblijft en

  • krachtens een Verordening van de Raad van de Europese Unie, dan wel krachtens enig ander door Nederland gesloten bilateraal of multilateraal verdrag, recht heeft op verstrekkingen overeenkomstig het bepaalde bij of krachtens de Zorgverzekeringswet en Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, gelijkgesteld met een Zorgverzekeringswet-/AWBZ-verzekerde.

2. Bezwaar/Beroep

Ingevolge artikel 105 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) juncto artikel 7:1 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan een belanghebbende binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift, per post dan wel per fax indienen bij de Nederlandse Zorgautoriteit, Unit Bezwaar, beroep en boetes, Postbus 3017, 3502 GA Utrecht. Het bezwaar dient conform artikel 6:1 lid 1 Awb schriftelijk en ondertekend te worden ingediend en moet tenminste de volgende gegevens bevatten: naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden het van het bezwaar. Het verdient aanbeveling om een afschrift van het bestreden besluit bij te voegen.

Naar boven