Logo Houten
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Oude Dorp’

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het Oude Dorp.

Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het resultaat van de voorbereiding betreft voorontwerpbestemmingsplan dat is opgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit plan op 29 mei 2012 vrijgegeven voor inspraak.

Het plan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het Oude Dorp van Houten. Het bestemmingsplan is een uitwerking van het project Oude Dorp en voorziet ondermeer in een planologisch kader voor de uitbreiding van de supermarkt, uitbreiding met maximaal 4 horecavoorzieningen ten opzichte van de Visie Oude Dorp (2009) en de realisatie van 150 extra parkeerplaatsen.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening met ingang van donderdag 21 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30–12.30 uur. In de middagen kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur op afspraak terecht en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur.

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Het voorontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.0080BPOUDEDORP-VOOR

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0080BPOUDEDORP-VOOR

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

Inloopavond

Op 2 juli 2012 wordt er een inloopavond georganiseerd in het gemeentehuis voor diverse bestemmingsplannen, waaronder dit bestemmingsplan; van 19.30 tot 21.00 uur. Op deze avond kunt u vragen stellen over en opmerkingen maken op het voorontwerp van het bestemmingsplan. Er wordt geen presentatie gehouden.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen schriftelijk of mondeling een reactie over het voorontwerpplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. Wijnekus of mevr. Den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Het voorontwerpbestemmingsplan zal tevens toegezonden worden aan verscheidene instanties voor het wettelijk vooroverleg. Na de inspraak en het overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerpbestemmingsplan zal dan omgezet worden naar een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen met dhr. J. Wijnekus of mevr. G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Naar boven