Logo Blaricum
Vastgesteld bestemmingsplan Villagebieden 2012 Blaricum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van Blaricum op 12 juni 2012 het bestemmingsplan Villagebieden 2012 in gewijzigde vorm heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld op basis van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 juni 2011 over het door de raad 23 juni 2009 vastgestelde bestemmingsplan Villagebieden. In de uitspraak van de Raad van State is bepaald dat de bestemming Wonen dient te worden gelegd op de percelen Melkweg 17, Heideweg 3 en Naarderweg 25a. Verder moet een onderdeel in artikel 17 van de planregels worden aangepast. Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in deze aanpassingen.

Periode van terinzagelegging

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 26 juni 2012 tot en met 6 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage in het kantoor van de BEL Combinatie, bij het loket Bouwen en Wonen, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via www.blaricum.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan een beroepschrift worden ingediend door degene die een zienswijze bij de raad heeft ingediend. Daarnaast kan eenieder een beroepschrift indienen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kan voor spoedeisende zaken een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Ook voor een dergelijk verzoek is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

Naar boven